Kunstroute

When:
zaterdag 4 juni 2016 @ 11:00 – zondag 5 juni 2016 @ 17:00
2016-06-04T11:00:00+02:00
2016-06-05T17:00:00+02:00

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni vindt de Kunstroute Renkum plaats op tal van locaties door de gemeente Renkum. Doel van de kunstroute is kunst toegankelijker te maken voor een groot publiek. Een route langs werken en werkplekken van tal van kunstenaars en bezoekers de gelegenheid te bieden kennis te maken met de kunstenaars en zich een beeld te vormen van de manier waarop kunst tot stand komt en welk verhaal er achter zit. Op een gezellige en informele manier kan kennis worden gemaakt met diverse kunstenaars en galeries uit Oosterbeek, Doorwerth, Heelsum, Renkum en Wolfheze.

Kreek biedt plaats aan een tweetal kunstenaars. De hoofd expositie in de exporuimte wordt verzorgd door Frans Klerkx. Frans Klerkx (Nijmegen 1952) is na 28 jaar fijnschilder (stilleven) vier jaar geleden een andere richting ingeslagen. Op zoek naar een meer dynamische stijl ontstonden kleine intuïtieve landschappen die later ook op grotere formaten werden geschilderd. In nog weer recenter werk; vooral kleine, van straatafval geassembleerde objecten, laat hij zijn absurdistische kant zien.

Naast deze expositie is ook jong en aanstormend talent Liedewij van Eijk (in samenwerking met de oude rot Frans Klerkx) te zien met hun ‘waardevol afval’ expositie in de vitrinekast in de winkel van Kreek. In de huidige wereld van bizarre en verbazingwekkende kunst, zijn een aantal van de meest boeiende en creatieve werken geboren uit het eenvoudigste en meest voorkomende materiaal: afval.
Naast deze twee kunstenaars is er altijd werk te zien van andere kunstenaars uit de gemeente Renkum.

Meer exposanten zijn hier te vinden: http://kunstroute-renkum.nl/kunstenaars/kunstroute-2015/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *