Beste kunstliefhebber, 

Traditiegetrouw vindt komende dinsdag (2 april) weer de maandelijkse KunstKoepelAvond in Kreek plaats. Ditmaal staat de creatieve noodzaak van het scheppen centraal. Wat maakt het voor een bepaald type mens zo onontkoombaar om kunst te maken? 

Niet de ogen van de ander bepalen die innerlijke noodzaak, maar de vragen en de verwondering die leven in het eigen leven.

Sommige mensen hebben zo’n gave van nature. Dat zijn mensen die de wil en het karakter hebben om al spelend eigenzinnige antwoorden te zoeken op vragen en gedachten die vaak deels onbewust, onderhuids of uit fascinatie een eigen weg naar buiten vinden. De paden die zo worden bewandeld zijn legio en vaak ongeplaveid. 

Anderen kan dat inspireren en vrij maken van conventies die dit ontdekken in de weg staan.   

Komende dinsdagavond gaan we kijken naar een aantal zielsverwanten van BRAM, de huidige exposant in Kreek. Wat drijft iemand?

Eén ding hebben deze kunstenaars met elkaar gemeen: als elk mens in principe uniek is, dan zijn deze persoonlijkheden ontwapenend uniek en gedreven. 

In elke kunstenaar huist een maker, een doener, een uitvinder, een dwaas en een wijsgeer. Hoe zit de wereld in elkaar en wat heb ik daarin te zoeken? Hoe verhoudt zich een innerlijke wereld tot de wereld waarin we leven?

Wie ben ik? Wat vind ik? Wat ben ik? Hoezo ‘zo’? Wat dan? En wat nog meer? Waarom of waarom niet? Is het uit te leggen? Zinloos, nutteloos, waardeloos, wat is er loos? Hoe doe je dat? Met je hoofd of met je handen of beiden? Wat voel ik? Passie en/of ingewikkelde gevoelens? Boos of lief? Verhelderend of verwarrend? Schuilplaats voor de ziel of een vrijzinnig panorama?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wie dat zijn, welke kunstenaars we dinsdag zullen volgen?

Hier is het rijtje namen: Phyllida Barlow, Aelita Andre, Jenny Wright, Yayoi Kusama, Ben Eager, Jean-Michel Basquiat, Keith Haring en Cy Twombly.

Als hier geen enkele naam bij zit die u kent, moet u zeker komen.

Als er twee of drie namen bij zitten die u niet kent, is het te overwegen om weg te blijven.

In alle andere gevallen is het zeker de moeite waard om te komen.

Deur open om 19:30, aanvang 20:00. Wees welkom!

Namens de KunstKoepel en Kreek,

Jan van IJzendoorn

Entree is 4 euro.

De expositie van Bram Groeneveld en Piet van Heerden zal in Kreek te zien zijn t/m 4 mei 2024.

De KunstKoepelAvond is een activiteit van Stichting KunstKoepel i.s.m. Kreek.