Komende dinsdagavond, 7 mei, vindt in Kreek de maandelijkse KunstKoepelAvond plaats. Tijdens de twee maanden die voor ons liggen, zal er een bijzondere verzameling kunstwerken getoond worden. De opening is komende dinsdag.

De verzameling.

Op de expositie worden werken getoond die allen komen uit de privéverzamelingen van een drietal Oosterbeekse kunstenaars. Dit drietal programmeert sinds het hernieuwde Kreek per 1 december 2023 samen de exposities. Dat zijn: Bard Sloven, Frans Klerkx en Jan van IJzendoorn. Dit drietal vroeg aan een drietal nabije kunstliefhebbers om deelname, om zo het toch al bonte aanbod nog kleurrijker te maken. Dat zijn: Flip Witte, Harrie Franx en Jan Drentje. 

Wat zij allen met elkaar gemeen hebben, is dat er geen sprake is van een vooropgezet idee over de samenhang tussen de werken. Nee puur het hart en de liefde voor bijzondere- en dierbare kunst bepaalde primair de keuze. Een keuze geënt op ‘zeker idee van schoonheid’. Dat verbindt en is de rode draad.

Het maakt nieuwsgierig naar de achterliggende motieven en het verhaal achter deze keuzes.

Jan Drentje zal een inleiding houden over ‘de spiegel van Plato’

De allegorische vertelling van Plato is een mooie kapstok om meer inzicht te krijgen in onze eigen waarneming. Het inzicht in de werkelijkheid waarin wij onszelf spiegelen, en zo ruimte biedt aan de dromen of de droomwereld die zowel waarheid als bedrog verhult of onthult.

Welke werkelijkheid is dan dé werkelijkheid? Zijn kunstwerken afbeeldingen van die werkelijkheid of ontsluiten zij essentiële waarden via de verbeelding? 

Als we stilstaan bij de keuzes en de voorkeuren van de genoemde zes mensen aan de hand van hun selectie kunstwerken, zal er zeker een glimp opgevangen kunnen worden van die persoonlijke waarden, de emotionele band, de waarschijnlijkheid of eigenzinnige voorkeuren. Kijken we met onze eigen ogen of spiegelen we ons in de ander?  Wat delen wij met hen in hun ‘zeker idee van schoonheid’?  

Dat kunt u dinsdag te weten komen! Jan Drentje bevraagt aan de hand van zijn eigen selectie de bezitter van in het oog springend werk.

De tentoonstelling opent op de KunstSoosAvond dd. dinsdag 7 mei en zal in Kreek te zien zijn t/m 30 juni 2024.

De deur is open om 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur en heeft halverwege een korte pauze.
Entree is 4 euro.

De KunstSoosAvond is een activiteit van Stichting KunstKoepel i.s.m. Kreek.