Categorieën
Intern

Xubuntu cursus

Xubuntu is een gratis besturingssysteem waarmee – met name – oudere, wat trager werkende computers weer jaren vooruit kunnen. Het vraagt minder geheugenruimte dan Windows en biedt mogelijkheden als e-mailen, internetten, tekstverwerken en meer. Cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek uit Oosterbeek biedt de mogelijkheid dit besturingsprogramma te leren installeren en gebruiken in een vierdelige, praktische cursus. Mensen nemen hun computer mee naar de cursus, leren de basisfuncties van Xubuntu, en krijgen desgewenst hulp bij het installeren van het programma. De lessen beslaan vier avonden.

De cursus Xubuntu is in het voorjaar van 2014 opgezet door een vrijwilliger van Kreek, computerwizzard Aad v/d Steen. Aad weet op een zeer rustige en duidelijke manier de gebruiksgemakken van Xubuntu uit te leggen. “Veel mensen bleken hun oudere computer te willen blijven gebruiken en kregen met deze praktische cursus weer toegang tot hun bestanden en het wereld wijde web.”, aldus Aad vd Steen. Vandaar het vervolg in het nieuwe seizoen van deze succesvolle cursus.

Ook mensen met een nieuwere computer kunnen natuurlijk gebruik maken van de Xubuntu cursus. Xubuntu staat bekend om zijn gebruikersvriendelijkheid dus als je Windows te lastig vindt is Xubuntu een goed alternatief en het besturingssysteem is nog gratis ook.

Data cursus: 17, 24 september, 8 en 15 oktober

Opgeven kan via de mail op kreekobeek@gmail.com, via de telefoon 06-19008202 of door even gezellig bij ons binnen te lopen.