Categorieën
Intern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG: Jeroen Hendriksen: Zomaar een donderdagmiddag

Boven dansen de dames van de linedance- groep op ondefinieerbare muziekklanken met hun ondefinieerbare leeftijden. Buiten schijnt het zonnetje af en toe en werpt scheuten hel licht de Kreek binnen, waardoor ik mijn computerscherm nauwelijks kan lezen. Aan de overkant heeft de fietsenwinkel van Kardol nog steeds uitverkoop, misschien al een half jaar? Koop toch al die fietsen weg, dan kan hij welverdiend met pensioen en dan maar eens kijken wie het pand koopt. Ik hoop een trekker, want op zo’n doodstille donderdagmiddag kunnen we wel wat bezoekers gebruiken.

Madeleine in de tuin van Kreek

Gelukkig komt daar Madeleine van de tuingroep binnen. Ik moet meteen komen kijken naar de tuin want het heeft vannacht geregend. Heerlijk! Ik herken violen die hun kopjes vrolijk omhoog steken, een verdwaalde tulp toont erg kwetsbaar geel en verder maakt de tuin een zeer opgeruimde indruk. Zo opgeruimd heb ik hem nog geen tien jaar gezien. De tuingroep bestaat uit vier vrouwen, inclusief een man. Hij kan zich goed aanpassen. Hij blijft kletsen maar staat ook open voor pedagogische opmerkingen in zijn richting. Mooi team. En als de lezer nog plantjes heeft, liefst met prachtige geurende bloemen, dan mogen ze in Kreek gedropt worden.
Een verdieping onder de bar wordt het historisch archief van Renkum bijgewerkt door een club waarvan ik de naam niet weet. Ik vraag even naar foto’s van mijn woonhuis, maar helaas. Ze hebben geen bordje aan de gevel, maar wel een kwartaaltijdschrift waarvan ik nog nooit gehoord heb. Kom op, aan de weg timmeren, mensen! Maak ook maar eens vrienden net als Kreek.
Omdat ik me nu helemaal te pletter verveel ga ik maar eens naar de schilderijen van Ellen Grote Beverborg en de beelden van Wout Herfkens kijken. Ik ga voor het witte schilderij van Ellen staan en ik verbeeld me dat het thuis in mijn gang hangt. Of naast de boekenkast, op een beetje donkere plek. Dan gaat het wit bewegen en zie je tientallen kleuren. Ik word er een beetje meditatief van. De koper moet wel 870 euro neertellen, waarmee maar weer eens bewezen is dat kunst slechts de meervermogenden toekomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *