Categorieën
Intern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG Jeroen Hendriksen: Zomaar een dag in de Kreek

Foto: twee vrijwilligers op een gezellige drukke avond in Kreek achter de bar

Wij schrijven een doodgewone middag in de Kreek. Om één uur heb ik geopend en dan maar eens kijken wat de middag brengt. Na tien minuten staat ”rondfietser” XXX op de stoep voor een praatje en een kopje koffie. Koffie in het nieuwe koffieapparaat, natuurlijk zijn de meningen over kwaliteit, temperatuur, aantal verse koffiebonen en smaak zeer divers. Ik doe het er maar mee.
Vervolgens komt er iemand binnenlopen om een mooie foto van de zonsondergang op Vlieland in de etalage te zetten ter verkoop en een mevrouw komt een knipsel van het Repaircafé brengen. En passant vertelt ze me dat het Repaircafé nu 5 jaar bestaat en de laatste keer 40 bezoekers telde, waaronder de nodige Senseo’s. En het kwam inderdaad voor dat iemand wel eens een stuk of tien apparaten aanbood ter reconstructie of effetjes voordrong. Alles gemoedelijk hoor. Maar als een echte manager hield zij de toeloop nauwlettend in de gaten. Het is maar dat u het weet. En iedereen mag één apparaat aanbieden en na het repareren daarvan kan hij of zij dan een nieuw bonnetje halen. Het is maar dat U het weet!
Het wordt druk in de zaak. Er komt nog een man binnen voor de muziek van het kunstkoepelcafé van vanavond en even later komt er weer iemand om de versterker te beoordelen in verband met de muziek van zaterdag. En toen was het alweer vier uur en moest ik deze weblog nog beginnen!
Ik wil maar zeggen: gezellig zo’n middag voor de vrijwilliger van dienst. Altijd wat te doen.
Zo niet, dan mag je hier altijd nog de vloer dweilen, de vaat doen, stofzuigen, flesjes aanvullen en er staat nog meer op het lijstje. Als gastheer moet ik prioriteiten stellen, dus tijd voor dweilen is er nooit. Ik ga mijn mail maar even doen.
En: we zoeken nog heel veel vrijwilligers, want soms wordt er eentje zwanger, of krijgt werk of verhuist. Zo is er altijd wat. Meld je maar gauw aan voor deze leuke betrekking bij Hadewych.  Nu gauw een drankje, verdient Kreek ook nog wat vandaag. Koffie is gratis.

Jeroen Hendriksen

Ook vrijwilliger worden bij Kreek? Stuur een mail naar vrijwilligers@kreekoosterbeek.nl voor een kennismakingsgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *