Categorieën
Extern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG Jeroen Hendriksen: Weverstraat biologisch

Een biologische straat als unique selling point
De Weverstraat is een biologische straat. Even uitleggen: in de Weverstraat zitten toch heel wat bedrijven die zich uitventen als biologisch: Van de Wijnen heeft louter biologische wijnen, café Bilders aan de overkant schenkt heerlijke bio-frisdrankjes, je gaat cola gewoon nog lekker vinden! Biologisch ijs, brood, een hele grote biologische winkel, Tjoe, (het vegetarisch restaurant naast Kreek)je kunt het zo gek niet denken of het is in de Weverstraat. De Chinees misschien ook wel, maar dat heb ik niet gecheckt. Tegenover de Chinees zit een mevrouw die je gewicht kan reguleren, erg gezond, en de fietsenmaker zorgt voor nog meer duurzaamheid. Alleen Kreek steekt daar heel apart bij af… Kreek doet gewoon: een unique selling point in zo’n straat. Ik hoor het ze al zeggen: het moet vooral goedkoop.
Vroeger, toen krakers het pand van Kreek bezet hielden, werd er afgesproken het pand te renoveren op milieubewuste (zo heette dat toen) basis. Sommige Krekers vertellen daar nog met ontroering over. Klei op de muren, klei op het plafond en verder komen ze niet.
Ik vermoed trouwens dat er nog steeds klei in een paar afvoerpijpen zit. Toch een aanzet tot milieubewust en maatschappijkritisch denken. Waar is die tijd gebleven? Hij komt terug!
Ik zie een Kreek in mijn dromen met heerlijke biologische frambozenlimonade, een biologisch biertje (smaakt echt lekker!) en nog zo wat van die bewuste gadgets. Wij worden trendsetter in de Weverstraat. Eén prijs voor boven-modaal en een lagere prijs voor onder-modaal, hoewel, voor je het weet komt er dan een door bestuur en medewerkers onderbouwd verhaal over het basisinkomen en dan wordt Groen Links zo blij dat ze ons uit jaloezie uit het pand zetten en er zelf in trekken.

Jeroen Hendriksen

2 reacties op “WEBLOG Jeroen Hendriksen: Weverstraat biologisch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *