Categorieën
Intern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG Jeroen Hendriksen: In een dalletje

Soms is een blog schrijven een waar (buurt)feest, andere keren is het wat ze tegenwoordig een uitdaging noemen. Een ZWARE LAST dus. Ik zit even in een dalletje (wat een leuke woordgrap in de Weverstraat). Binnenkort ben ik een aantal weken op reis en dan ga ik van mijn reisadres een mailtje sturen met mijn weblog had ik me voorgenomen. Maar er blijkt slechts verbinding te zijn voor 30 dollar per 10 minuten. Tja, ik zit dan ook op een boot, ver weg. Het lijkt wel een zoekplaatje. Ik hou jullie in spanning, na afloop van mijn expeditie hoor je vast meer.
Op het moment dat ik dit schrijf zitten ze in Kreek gelukspoppetjes te maken bij het Creatief Café. Ooit heb ik er als zelfstandig ondernemer ook verstuurd voor het nieuwe jaar en jawel, klanten meldden mij dat het werkte. En ik dacht nog wel dat ik in een harde business werkzaam was als organisatieadviseur.
Op 23 oktober, de vierde dinsdag in de maand, is er een schrijfatelier. Jammer dat ik tennis op die avond. Ernestine Scheer gaat met de bezoekers aan de gang rond een thema. Korte teksten maken. Voorlezen. Dat soort dingen. Zonder typemachine of laptop. Met je eigen vulpen plus geschept papier uit de dierentuin. Zo kort genoeg? Gaan!
Erg leuk lijkt mij ook het St.Jacques Wandelcafe op donderdag 1 november van 17.00 uur tot 19.00 uur. Ervaringsdeskundigen aanwezig. Potje bier, slappe thee en een frietje van op de hoek. Want het is natuurlijk afzien bij deze wandelaars, van Maastricht (of zo) naar Santiago di Compostella. Alle tips kun je er krijgen, ook over wanneer het niet druk en vol is bij dit fraaie stukje massatoerisme (de winter dus).
Maar mijn hart gaat uit naar de dames van het Ruilgenootschap op zaterdag 27 oktober. Het zal wel weer mudjevol zijn. Altijd, want er zijn leuke dingen te halen, ook voor de heren! Mijn vrouw gaat normaliter met tien oude mantelpakjes weg om er met twintig terug te komen. Hoe ze het doet. Met alles heeft ze plannen. En ik krijg ’s avonds een gratis modeshow.
Waarvoor dank genootschap. Eindelijk eens niet een café. En waag het niet het ooit nog eens over Ruilcafe te hebben.

Jeroen Hendriksen

Noot van de redactie: Om 19:00 uur wordt er met het Cafe St. Jacques geen friet gegeten, maar heerlijk vers bereid vegetarisch eten gemaakt door restaurant Tjoe. Je kunt je hiervoor opgeven via: regio.arnhem-nijmegen@santiago.nl. Meer informatie: https://kreekoosterbeek.nl/cafe-st-jacques/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *