Categorieën
Extern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG Jeroen Hendriksen: Het was me het weekje wel!

Heb ik door mijn reizen een wat kosmopolitische blik ontwikkeld, wordt dit onmiddellijk thuis in Oosterbeek beperkt door wel heel veel activiteiten bij Kreek. Het begon met de Nieuwjaarsreceptie. Ik zal alle toespraken niet herhalen, maar er was sprake van een grote tevredenheid over nieuwe initiatieven die nog geld opbrachten ook. Dat is uitkijken: tevredenheid is moeders oorkussen, of zoiets. Het bier was weer best op die bijeenkomst. Er zijn vrijwilligers die liever vegetarisch bier willen en gelijk hebben ze. Een nieuwe revolutie in Kreek!
Als een echte Kuifje -voor de jongere lezers van dit weblog, dat was een nieuwsgierige journalist die zeer volhardend problemen oploste- heb ik me binnen gesmokkeld bij de Computervraagbaak op dinsdagmiddag: volle bak. Je kunt er zelfs een halve cursus in googelen krijgen of vragen stellen over je mobiel of tablet. Voor 1 €uro. Daar krijg je zelfs nog een kopje koffie of thee bij geserveerd!Te gek! Ondertussen heb ik ook nog even naar die poppententoonstelling van Jeroen Hendriksen gekeken, echt mooi. En heel veel jeugdsentiment. Ik hoorde verluiden dat het Kijk- en Luistermuseum uit Bennekom interesse heeft. Overigens, die fraaie schilderingen van Beatrix van de Bos zijn ook niet voor de poes; tot eind van de maand kun je ze bekijken. Doen!
En dan het filosofiecafé (je weet, alles gaat in ”café-idee” bij Kreek). Een kwieke leeftijdsgenoot nam ons allen mee langs allerlei schurftige plantjes om uiteindelijk niet bij een filosofische vraag uit te komen. Toch werden door de aanwezigen in een mum van tijd alle wereldvraagstukken behandeld. Boeiend, kom de volgende keer!
Tot slot bezocht ik het poëziecafé, met gemengde gevoelens. Traden er dichters op of verhalenvertellers, het doet er ook niet toe. Hoogtepunt was het zangduo, ook nog eens heel poëtisch aan het improviseren. Er zijn al mensen die improviserend zingen willen gaan doen in een workshop of zo.
Kortom: zoveel culturele en sociale toestanden, zoveel dat tot nadenken stemt… Ik neem maar weer even een weekje afstand.

Één reactie op “WEBLOG Jeroen Hendriksen: Het was me het weekje wel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *