Categorieën
Intern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG Jeroen Hendriksen: Feest in de Weverstraat

Vandaag, met dat zonnetje, heerst er zo’n echt Frans sfeertje in de Weverstraat. Blije klanken van kinderen die een speurtocht doen; een voorbijganger die vriendelijk groet, potten bloemen die buiten tegen de gevel staan (was het maar waar) en het fonteintje tegenover Bilders dat vrolijk zijn water morst (tip voor de middenstand). De straat met het oudste en het nieuwste café van Oosterbeek, de straat waar je zelfs op zondagochtend verse croissantjes kan kopen. De straat waar alles kan (Kreek). Nog wat bomen erbij! (tip)

De huizen hangen in de hitte tegen de nieuwe goot in het midden van de straat. De goot geeft een gevoel van verbinding tussen de ene kant van de straat en de andere. Het wachten is nog steeds op een geweldige regenbui die de ondergrondse riolen test als ware het Florida na de orkaan. Stel je voor dat al deze huizen van het gas moeten loskoppelen en op elektra moeten overgaan; dat wordt een meerjarenproject! Straat weer afgesloten.

Tot nu toe nodigt de Weverstraat uit tot feesten. Leuke winkeltjes. Lekker ijs. Biologische drankjes en gewoon alcoholhoudend bier en wijn als je wat lager in de straat komt. En feesten genoeg. Eerst om warm te lopen een burenfeest met subsidie en lekker eten, muziek en poëzie (village poetry heet dat). Een week later een min of meer besloten feestje bij Kreek, want dan komen de ”Vrienden van Kreek” bijeen voor hun jaarlijkse drankgelag, pardon: ontmoeting. Voor 25 Euro krijgt u entree, dan bent u Vriend (of Vriendin natuurlijk) en wordt u binnengelaten en mag u lekker mee-eten en -kletsen over niks (tip: vraag eens aan die ander hoe hij/zij de expositie in de beste galerie van Oosterbeek vindt). En last but not least: op 6 oktober het Weverstraat Festival met sterke muziek plus dansen. En je kunt ook nog twee keer per maand naar de jamsessie op zaterdagavond in Kreek. We hebben dan wel geen nachtleven in Oosterbeek maar wat de Weverstraat ’s avonds biedt is klasse. Nou nog autovrij maken!

Jeroen Hendriksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *