Categorieën
Intern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG Jeroen Hendriksen: De taal van stenen

foto: De eerste bezoeker van de expositie

Oosterbeek kent één serieuze galerie: Kreek wel te verstaan. Vanaf deze week met een dubbelexpositie van de jonge Arnhemmer Bram Groeneveld met Frans Klerkx uit Oosterbeek.
Groeneveld heeft schilderijen opgehangen, waarin hij getuigt van zijn fascinatie voor de maan (of Mars), met een alleraardigst geel maanwagentje op een maanbodem die zo echt geschilderd is dat ik onmiddellijk moest voelen of het echte aarde was. Maanaarde.
Net zo’n knipoog kent het werk van Frans Klerkx, gemaakt van Veentjesbrug producten en tentoongesteld als een kamerscherm dat je zo thuis zou willen neerzetten. Ik zag er zelfs een oude kachelpijp in die ik verleden jaar had weggegooid.
Zo’n galerie moet op de kaart gezet worden. Zowat iedere middag of avond in de week kunt u terecht om te kijken. Het moet hartstikke druk worden in deze galerie (kijken kijken, niet kopen) die ook nog eens gratis toegankelijk is. Toute Oosterbeek komt langs en vergeet je vooroordelen.
Vorige week zei een mevrouw tegen mij: die Kreek, die heeft een slechte naam in Beek. Krakers en langharig tuig. Mevrouw, zei ik waardig: forget it! Kijk naar wat we nu doen in Kreek. De beste galerie dus. En een eetclub, ruilcafé, creatief café, poëziecafé, filosofie café, breicafé, kunstkoepel (ook café) en schrijfateliercafé. Wel veel café’s tegenwoordig, zegt u? Tja, Kreek moet als ongesubsidieerd cultuurcentrum toch ergens wat verdienen. Kom dus rustig eens kijken of brei mee!

Expositie ”De taal van stenen” duurt van 4 september tot 3 november. Kreek open: di t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en nog vele andere uren.

Jeroen Hendriksen

8 reacties op “WEBLOG Jeroen Hendriksen: De taal van stenen”

Bij Kreek bruist het van de activiteiten. Voor iedereen wat wils. Met zo’n rijk aanbod, dat er altijd iets van je gading bij is. En is dat niet het geval, kan je altijd nog vrijwilliger in Kreek worden.
De Kunstkoepelavond van 5 september jl. met jonge hond en zeer getalenteerde Bram Groeneveld was een verademing. Zijn perfecte presentatie, kort, krachtig, goed voorbereid, met beelden (zonder computer haperingen) en het goed inspelen op reacties uit de volle zaal: daar kan menigeen nog heel wat van leren. Eén en al positiviteit, alles is mogelijk, dat geeft je vertrouwen in de toekomst.
Henriette Deurloo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *