Categorieën
Extern

Voortbestaan festival Het Park Vertelt in gevaar

Verklaring

Oosterbeek, 16 november 2019

Stichting Vrienden van de Poëzie in Gelderland
‘Voortbestaan festival Het Park Vertelt in gevaar’

Context
Stichting Vrienden van de Poëzie in Gelderland kijkt terug op een  geweldig geslaagde jubileumeditie van festival Het Park Vertelt 2019. We zagen niet eerder zoveel- en zulke diverse bezoekers, van jong tot oud, uit het dorp, de nabijgelegen dorpen en vanuit de wijde omgeving. Men genoot van jonge, nieuwe – maar ook gevestigde dichters, schrijvers en muzikanten. Performers die vertelden dat sfeer, publiek en ligging van het festival hen aangenaam verrast had. We kijken kortom terug op een  zeer succesvol evenement met enorm veel potentie.

Naast het festival organiseert de stichting de maandelijkse poëzie-avonden in Cultuur- en Ontmoetingscentrum Kreek. Avonden die naast een mooie programmering, ook plaatselijke en regionale dichters een podium geeft.
Ook verzorgt de stichting de verkiezing van de dorpsdichter iedere twee jaar. Een positie die door velen geambieerd wordt maar die nu in het bezit is van Sander Essers.

Onze missie is om poëzie en taal in vele vormen onder de mensen te brengen. Omdat we geloven dat we daarmee iets toevoegen in Oosterbeek, zeker in de lommerrijke omgeving van het prachtige park Hartenstein.

Noodzaak
Toch ziet het bestuur zich genoodzaakt deze verklaring af te geven.
Drie leden van het bestuur hebben na deze editie hun functie neergelegd. Ondanks herhaaldelijke pogingen om nieuwe leden te werven is het tot op heden niet gelukt vervanging te vinden.  Met de huidige bezetting kan het bestuur (dat volledig op vrijwilligers draait) de ingeslagen en kansrijke weg niet verder vervolgen.

Oproep
Wij doen daarom een dringende en laatste oproep om de benodigde (vrijwillige) vacatures in het bestuur vervuld te krijgen. De vacatures vind je hier.

Consequenties
Zonder versterking zal het bestuur tot een conclusie moeten komen en het is zeer waarschijnlijk dat de organisatie van festival en poëzie-avonden in gevaar komt in 2020. De verkiezing van de dorpsdichter zal  uitgesteld moeten worden.
Het bestuur zou dat zeer betreuren en hoopt dat ‘nieuw bloed’ zich spoedig aanmeldt.

Aanmeldingen kunnen voorzien van motivatie gestuurd worden aan hetparkverteltfestival@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *