Categorieën
Extern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG Jeroen Hendriksen: Verpretparkisering

Een blik op de Weverstraat in Oosterbeek aan het einde van de jaren `50
Bron: heemkunderenkum.nl

Verpretparkisering van een dorp

In de Weverstraat was het afgelopen weekend groot feest. De straat is nu bestand tegen flinke regenbuien, waarvan we weten dat die er steeds vaker en heviger zullen komen. Goed nieuws dus. En het regende ook een beetje bij de opening, alsof de weergoden in hun vuistje zaten te lachen toen wij angstig een paraplu opzetten. De burgenmeester had wel eens inspirerender gesproken en de spreekstalmeester ter plekke schalde zijn verhaal niet alleen door de Weverstraat maar ook over het hele hoge en lage Oosterbeek. Feest? Er liepen wat mensen door de straat, er reden wat oude auto’s rond, maar dat waren er vier die steeds een ommetje maakten om vervolgens opnieuw te verschijnen in de straat en met evenveel enthousiasme weer te zwaaien naar die duffe wandelaars die moesten schuilen voor de regen.. De Kreek was open (gezellig!).

Voorafgaand aan het Weverstraatfestijn was ik naar de antiekmarkt in Renkum geweest en ’s avonds kon ik gelukkig naar de bootjesfilm in de Rosandepolder. Volgende ochtend kon ik om 9.00 starten met de opbouw van het Poëziefestival Het Park Vertelt, de kleinkinderen gingen naar de kinderactiviteit bij De Lage Tuin en na afloop liepen ze nog even langs bij de manifestatie Food en Cookies naast het stadhuis. Het scheelde dat er nog niets rond Airborne aan de hand was: geen oude tanks die door het dorp crosten, geen toespraken en geen wandelingen. Daar zeg je wat: de Kneppelhouwandeling had ik op zondag ook nog kunnen lopen…

Verpretparkisering, begrijpt U. Nog een paar weken de kermis van Airborne en het wordt weer rustig in ons dorp. Kom dan even langs bij Kreek, Weverstraat voor een kopje koffie aan de nieuwe bar of een aardige nieuwe tentoonstelling aan onze muren. Leef het echte leven!

Jeroen Hendriksen

2 reacties op “WEBLOG Jeroen Hendriksen: Verpretparkisering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *