Categorieën
Intern WEBLOG Jeroen Hendriksen

WEBLOG Jeroen Hendriksen: Stof happen in de Weverstraat

Half augustus is het nog rustigjes in de Weverstraat. Hier en daar keert een bewoner terug met rugzak of piepende koffer, diep bruin verbrand maar met een minder zware portemonnee dan vóór de vakantie. Twee maanden stof happen in de Weverstraat en nog steeds geen echte test van de nieuwe watergoten. Als de kelder van de Kreek onderstroomt, horen jullie het wel. Hebben we nog wat Vrienden van Kreek extra nodig.

Binnensloffend in Kreek in deze tijden van na-de-hitte-en-de-droogte valt me direct de nieuwe toog op. Hergebruikt hout en blinkend wit aanrecht. Ik mis toch die goeie ouwe toog wel een beetje, gebutst en stinkend, zuchtend onder de afwas. Enfin, als de Weverstraat aan de buitenkant vernieuwd wordt, dan ook maar de binnenkant, zullen ze bij Kreek gedacht hebben. Een dubbele ijskast! Dus veel meer bier en zo. En koekjes bij de thee, lijkt me ook wel wat.

De eerste huurder deze week moest zich even oriënteren. Hoe werkt het licht? Ja, ja. Hoe moet je daar bij lezen en vergaderen? De werkgroep van Het Park Vertelt zette deze avond de puntjes op de i. De financiën kloppen, dat is altijd een grote zorg. Van de dichters en muzikanten is nog niemand ziek gemeld, houen zo. Hoe komen we aan vrijwilligers die mee helpen opbouwen op 26 augustus? (’s ochtends om 9.00 uur als u zin hebt…) De grote lichtfakir Christiaan Tesink zit in Mongolië, paardje rijden en paardenmelk drinken, maar alles gaat weer geweldig lukken: als het maar droog blijft en dat blijft het!

Het is een mooi programma dat die mensen van Het Park Vertelt weer in elkaar gezet hebben. Zelf ga ik er naar toe vanwege de band, swingen maar!. Zondag 26 augustus van half twee tot half zes. Kreek staat er natuurlijk ook met een stand.

Jeroen Hendriksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *