Repair Café

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatie- kennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Eens per maand is er op de 3e zaterdag van de maand een Repair Café. Regelmatig is het in Kreek.

Dit is de planning voor 2018:

17 November       in Felixoord https://www.felixoord.nl/
15 December       in Kreek

En de planning voor 2019:

19 Januari       in Kreek
16 Februari     in Kreek
16 Maart          in Felixoord https://www.felixoord.nl/
20 April            in  Kreek
18 Mei              in Kreek
15 Juni             in Felixoord https://www.felixoord.nl/
In Juli  viert het repaircafé zomervakantie
In Augustus viert het repaircafé zomervakantie
21 September in Kreek
19 Oktober      in Kreek
16 November  in Felixoord https://www.felixoord.nl/
21 December   in Kreek

Kijk in de agenda voor het eerstvolgende Repair Café.
Om één uur in de middag gaan de deuren open voor bezoekers en om vier uur hopen we weer veel mensen blij gemaakt te hebben met hun gerepareerde spullen.

Bron: Rijn en Veluwe, 19 september 2018