Categorieën
Intern

Ontwaakkat Kreek

Mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Puti (fonetisch klinkt het als Poeti). Ik ben de nieuwste vrijwilliger bij Kreek. Mijn hoofdtaak is muizen vangen. Aangezien die niet in het pand aanwezig zijn ontwaak ik maar al te vaak in de realisatie dat ik niet hoef te waken over ongewenste gasten als muizen en heb ik mijn taak verlegd naar het waken over enige harige gezelligheid in Kreek. Ik begroet een ieder die binnen komt lopen, inclusief honden … als ik er ben want ik kan ook even buiten een luchtje aan het scheppen of aan het verspreiden zijn. Menig hond is toch een stukje onzekerder als ik hen doe verbazen dat ik het hier toch echt voor het zeggen heb en mij vooral niet laat opjagen. Liever speel ik met mijn viervoetige harige vrienden dan dat ik ruzie met ze maak. Maar pas op, als je ruzie zoekt, dan kan je die krijgen. Ik laat mij het liefst knuffelen … als ik daar zin in heb. Ik speel graag … als ik in een speelse bui ben. Ik vind het niet erg om opgepakt te worden maar ben en blijf een eigenzinnig karakter die uiteindelijk bepaalt wat er wel of niet gebeurt.  Ik mag als enige in Kreek midden op elke tafel gaan zitten of liggen om alle aandacht te trekken … en dat lukt me aardig.

Ik heb diverse bijnamen. De meest ophitsende bijnaam is Putin. Dan zie ik menig wenkbrauw rijzen. Of Rutten een leuke bijnaam is laten we maar rechts van het midden! Puta wordt gebruikt als ik met iedereen loop te vrijen. Silly Putti als ik me weer eens gek gedraag en ik ben ook wel eens Hitam Putih genoemd wat in het Indonesisch zwart wit schijnt te betekenen.

Kom eens langs om me een aai over m’n bol te geven. Ik ben nu nog klein en geef me graag over en stel mijn harige buik ter beschikking. Over een paar maanden neem ik het leven waarschijnlijk veel serieuzer maar dat zien we dan wel weer.