Categorieën
Intern

Lezing Ahmet Polat – fotograaf

Voormalig Fotograaf des Vaderlands, Ahmet Polat, in de Bibliotheek te Oosterbeek, dinsdag 18 oktober 2016, 19:30 tot 22:00 uur. 

Ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van de CameraClubOosterbeek (CCO) organiseren Bibliotheek Oosterbeek en CCO een lezing met veel ondersteunende beelden door voormalig Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat. 

Ahmet Polat is in april 2015 benoemd tot ‘Fotograaf des Vaderlands’, een initiatief van Stichting Fotoweek. Als drager van deze eretitel was de Turks-Nederlandse fotograaf het hele jaar ambassadeur van de Nederlandse fotografie. Ilvy Njiokiktjien en Koen Hauser gingen hem voor in deze rol. Vanaf 7 september jl. heeft Robin de Puy hem opgevolgd. 

Polats foto’s zijn altijd verrassend, vol leven en energie en balanceren op de rand van documentaire, straat- en modefotografie. Met zijn werk gaat hij langlopende onderzoeken aan, waarbij terugkerende thema’s zijn: (collectieve) identiteit, de spanning tussen individu en collectief, en de invloed van het verleden op het heden, waarbij de mens altijd centraal staat. 

Ahmet Polat weet met zijn commerciële en artistieke opdrachten een eigentijdse invulling aan het vak fotografie te geven. 

Hij heeft diverse solo exposities op zijn naam staan zoals bijvoorbeeld Silence in Kaya-pinar (Dorts Museum, 2001), Home Is Where I Left My Dreams (Karsj Sanat Gallery, Istanbul, 2003; Resim Heykel Museum, Ankara, Turkey), Old Country, New Country (FotoMuseum Den Haag, 2004), Neither Here nor There (BredaPhoto Biënnale, 2008), Kemal’s Dream (FOAM, 2010; DEPO, Istanbul, 2012). Hij werkt onder andere voor de Franse en Turkse Vogue, Harper’s Bazaar, New York Times en Marie Claire. 

www.ahmetpolat.nl 

Lezing Ahmet Polat 

De Klipper Oosterbeek (Bibliotheek) 

Generaal Urquhartlaan 1, 6861 GE Oosterbeek 

T: 026 – 333 49 82 

Dinsdag 18 oktober. Inloop: vanaf 19:00 uur 

Toegang € 7,50 Koffie en thee gratis 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *