LAN-Party

LanPartyWEBGamen, gamen en gamen. Met elkaar en tegen elkaar.
Een LAN-party is een bijeenkomst van computerliefhebbers die in hun vrije tijd hun computers op een Local Area Network (LAN) aansluiten, dat de computers met elkaar verbindt. De belangrijkste activiteit op een LAN-party is het spelen van computerspellen met twee of meer personen, mogelijk door het netwerk dat de computers verbindt. Op LAN-party’s komen sommige bezoekers niet alleen om te ‘gamen’ maar ook om ideeën uit te wisselen over alles wat met hard- en software te maken heeft. Op een LAN-party is ook het sociale aspect vaak belangrijk en komen veel bezoekers meer voor de gezelligheid dan voor het spel.

Iedere bezoeker van de LAN-party neemt zijn eigen computer met monitor en ander toebehoren mee; ook een netwerkkabel om de computer op het netwerk aan te sluiten hoort bij de basisuitrusting.

Naast de eigen meegebrachte computers is er op de LAN-party in Kreek ook een PS4 of een PS3 aanwezig waar op een groot scherm tegen elkaar gegamed kan worden.

Naast al het computergeweld staan er bij Kreek ook allerlei kaart- en bordspelletjes. Monopolie, risk, mens-erger-je-niet, kolonisten van Katan, schaak, dam, backgammon, scrabble, anti-monopoly, ganzenborden, penguin-spel etc.

De LAN-party wordt eens in de maand gehouden op de eerste vrijdag van de maand en begint om 19:00 en eindigt om 01:00 ’s nachts.
De toegang voor de LAN-party is gratis. Een frisdrankje is al beschikbaar voor één euro. Een heerlijk gemaakte tosti is ook voor slechts één euro verkrijgbaar, als je ’t maar vriendelijk vraagt aan de barman of barvrouw.