Categorieën
Intern

KunstSoosAvond – opening expositie TraFiek

Zes Arnhemse kunstenaars exposeren hun grafische werk in cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek in Oosterbeek. Zij werken allen in een atelier in de Transformatie (het ateliergebouw aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem).  Zij noemen zich TraFiek (samenvoeging van de Transformatie en grafiek). De overeenkomst tussen Annemieke Daniels, Hildegard Hamstra, Edwim Peters, Johanneke Sanders, Jose Sprenkels en Gaby Stoveé is het werken met grafische technieken. Zij maken o.a. houtsneden, kartondrukken, monotypes en etsen, soms in combinatie met andere technieken. Allen werken vaak in zwart/wit.

De kunstenaars bieden een grote diversiteit aan onderwerp en uitgangspunt, formaat en stijl. De techniek blijkt zich goed te lenen voor zowel traditie als experiment. De inspiratie is stedelijk en natuurlijk, dagelijks leven en verbeelding, menselijk gevoel en abstractie.  De formaten variëren van groot tot zeer klein. Er zijn afdrukken met grote heldere vormen met veel contrast, en werken met verfijnde lijnen en structuren met nuances. Hoe hun visies verschillen blijkt uit de volgende uitspraken: ‘Magie voedt mijn nieuwsgierigheid en roept nog meer vragen op.’, ‘Het is… tsja, het is gewoon kijken, goed kijken en doen ‘. ‘Hoe blijven we gelovig zonder sprookjes?’ Kom kijken naar de kunstwerken en zoek de kunstenaar bij deze uitspraken.

Van 3 januari tot 5 maart is het werk te zien in cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek in Oosterbeek. Tijdens de opening op de KunstSoosAvond van de Kunstkoepel worden de kunstenaars aan u voorgesteld.

De deuren openen dinsdag 3 januari om 20.00 uur, de opening van de expositie is om 20.30 uur, aansluitend nieuwjaarsborrel. Toegangsprijs is 4 euro, waarbij een drankje is inbegrepen. U bent van harte welkom!

cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek.

Facebook: facebook.com/trafiek6827arnhem

www.transformatiearnhem.nl/trafiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *