Categorieën
Intern

Kunstkoepelavond – Biënnale van Venetië

KunstSoosAvond over ‘Biënnale Venetië’ op donderdag 15 oktober in Kreek

De Biënnale in Venetië is de toonaangevende tweejaarlijkse internationale kunsttentoonstelling waar de belangrijkste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst te zien zijn. De biënnale bestaat al sinds 1895. Er zijn inzendingen uit 28 landen, waaronder Nederland en België, en veel van die landen organiseren hun inzending in hun eigen paviljoen. Ongeveer een half miljoen bezoekers trekken langs de verschillende musea, paviljoens en locaties in de stad om de exposities te bezoeken. De editie van dit jaar is nog tot en met 22 november te bezoeken.

Verstokte Biënnalegangers Jan van IJzendoorn (beeldend kunstenaar en voorzitter van de stichting KunstKoepel) en Henk Meutgeert (kunsthistoricus en bestuurslid van stichting Scarabee) vertellen aan de hand van vragen en opmerkingen uit de zaal en n.a.v. hun foto’s, die geprojecteerd worden op het grote scherm, over hun ervaringen met de biënnale.

Na de pauze gaat de KunstSoosAvond verder over kunstenaar Herman de Vries. Deze de Vries, geschreven als ‘herman de vries’, geboren in 1931, vertegenwoordigt ons land in Venetië in het door hem ingericht Nederlandse ‘Rietveld Paviljoen’. herman de vries is opgeleid als bioloog en natuuronderzoeker, verzamelt, ordent, isoleert en toont objecten uit de natuur en richt daarmee onze aandacht op zowel de uniciteit als de diversiteit van de ons omringende wereld. Ter voorbereiding op de tentoonstelling reisde de vries naar Venetië waar hij materialen en objecten verzamelde in de lagune, op de verlaten eilanden en in de stad, om nieuwe werken voor deze expositie te maken.

Zijn zoon Vinc de Vries maakte over zijn vader in Venetië een documentaire film en zal deze op de KunstSoosAvond komen laten zien en verdere toelichting op het werk van zijn vader geven.

In Kreek hangt nog tot het eind van de maand de expositie met fotowerken, schilderijen en video’s van Gilles Frenken. Kreek is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13 tot 17 uur.

De KunstSoosAvond in Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek, begint donderdag 15 november om 20.30 uur, inloop vanaf 20 uur. Toegangsprijs is 4 euro waarbij een drankje is inbegrepen. U bent van harte welkom!