Categorieën
Extern Over Kreek

Vrijwilligers gezocht

Kreek is een klein, sfeervol centrum, waar ontmoeten en cultuur centraal staan. Het pand biedt onder meer een gezellige huiskamer, waar iedereen welkom is, jong en oud. Stichting Kreek draait geheel op kracht van vrijwilligers.

Zoek je een nieuwe uitdaging, gezelligheid en een kunstzinnige omgeving? Mail dan bij voorkeur naar vrijwilligers@kreekoosterbeek.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, of bel tijdens openingstijden naar 06-83914786  of loop gewoon een keer naar binnen. Wij zijn onder andere op zoek naar:

Gastheer/gastvrouw

Kreek is een stichting in Oosterbeek en beschikt over een eigen locatie. We zoeken mensen die tijdens vaste openingstijden of tijdens verhuur of activiteiten gastheer of gastvrouw willen zijn. Je staat alleen of met zijn tweeën.
Gastheer/gastvrouwschap houdt in: bar draaien, mensen rondleiden voor de expositieruimte en helpen bij verkoop van kunst uit de winkel, waar lokale kunstenaars kunst kunnen verkopen. Ook zijn er activiteiten, die regelmatig worden gehouden, met name in de avond, waarbij er twee gastheren/gastvrouwen dienst draaien.
Een enkele keer worden er ruimtes verhuurd, waarbij er vrijwilligers nodig zijn om open te doen. Als je hier ook gastheer/gastvrouw wil zijn, vragen we of je telefonisch bereikbaar wil zijn i.v..m het plannen van de roosters.
Tijd inzet: naar schatting 2 tot 8 uur per week
Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan bij voorkeur een mail naar vrijwilligers@kreekoosterbeek.nl of bel tijdens openingstijden naar 06-83914786.

Activiteitencommissie

Lijkt het je wat om activiteiten te organiseren in Kreek? Er zijn nog een paar avonden en middagen, waar een mogelijkheid is om in Kreek nieuwe activiteiten te organiseren, die met cultuur en ontmoeten te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij computerproblemen, waarbij je bezoekers kunt uitleggen hoe ze hun mail moeten instellen op de laptop of mobiel. De dinsdagmiddag zou een geschikte middag hiervoor zijn, bijvoorbeeld tussen 1 en 5 of tussen 2 en 4 uur. Je kunt er ook voor kiezen om maandelijks een activiteit te organiseren (m.u.v. de zomervakantie).

Bekijk onze huidige activiteiten op de website en laat je inspireren of misschien heb je zelf al een idee om wat voor Kreek te gaan doen? Je werkt samen met de PR-commissie van Kreek, die jouw activiteit in de pers en andere media onder de aandacht gaat brengen. Je activiteit kan zowel boven in de activiteitenruimte als beneden in de expositieruimte gehouden worden.
Tijd inzet: naar schatting 2 tot 4 uur per week, afhankelijk van de activiteit
Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan bij voorkeur een mail naar vrijwilligers@kreekoosterbeek.nl of bel tijdens openingstijden naar 06-83914786.

Redactiecommissie

Wij zijn nog op zoek naar iemand die wil helpen met de redactie voor stichting Kreek. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van berichten op onze Facebookpagina, het maken en verspreiden van posters van de activiteiten in Kreek, het maken van foto’s voor onze beeldbank, die we gebruiken voor persberichten, het schrijven van blogs voor onze website, het versturen van (verschillende) nieuwsbrieven om mensen op de hoogte te houden van onze activiteiten, het bijhouden van andere websites dan deze, waar ook activiteiten op worden vermeld, zoals sterkrenkum.nl en misschien heb jij ook nog wel ideeën om meer bezoekers in Kreek te krijgen. Betrokkenheid met Kreek is wel gewenst. Ook wordt er overlegd met de andere redactieleden hoe de taken worden verdeeld.

Tijd inzet: naar schatting 2 tot 4 uur per week
Ervaring: ervaring met WordPress en Mailchimp is gewenst.
Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan bij voorkeur een mail naar vrijwilligers@kreekoosterbeek.nl of bel tijdens openingstijden naar 06-83914786.

Coördinatorschap Stichting Kreek

Voor stichting Kreek zoeken we bevlogen mensen, die het leuk vinden om te helpen coördineren bij diverse onderdelen. Dit houdt onder andere in, een keer per maand vergaderingen bijwonen, roosters plannen van de gastheren/gastvrouwen, mails en telefoontjes beantwoorden voor de stichting, het verhuren van de ruimtes in het pand en nog meer taken, waarbij je zelf kunt aangeven of je dat ook wil doen. Dit houdt ook in: gewenste aanwezigheid bij maandelijkse vrijwilligersvergaderingen en het meedenken en opzetten van nieuwe activiteiten. Af en toe draai je een bardienst om betrokkenheid met de andere vrijwilligers, bezoekers en activiteiten te hebben.

We maken gebruik van een Google-agenda en een gmailadres. Er is een computer aanwezig op locatie, maar je kunt ook deels vanuit huis werken. Het is ook fijn als je ervaring hebt met Facebook, Twitter en WordPress om met PR zaken bezig te gaan. (zie vacature Redactiecommissie)
Stichting Kreek draait geheel op kracht van vrijwilligers. Op dit moment werkt er 1 bureaucoördinator. We zoeken iemand die met deze coördinator wil samenwerken. Tijd is naar schatting 5 tot 10 uur per week.

Tijd inzet: naar schatting 5 tot 10 uur per week
Ervaring: Enige ervaring met computers is vereist. Ook zoeken we iemand die eerst gastheer of gastvrouw wil zijn, omdat de betrokkenheid met andere vrijwilligers belangrijk is voor de rol van de coördinator. We bestaan uit een kleine groep vrijwilligers en de samenwerking en de sfeer zijn daarom des te belangrijker.
Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan bij voorkeur een mail naar vrijwilligers@kreekoosterbeek.nl of bel tijdens openingstijden naar 06-83914786.

Al onze vacatures staan ook op de vrijwilligersvacaturebank: https://vrijwilligersvacaturebank.nl/

2 reacties op “Vrijwilligers gezocht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *