Categorieën
Extern

Investeer in innovatief bestek

Innovatief Bestek
Het tafelbestek dat ik ontworpen heb, wilde ik al heel lang in eigen beheer op de markt brengen. Omdat dit bijzonder vormgegeven bestek alleen op een innovatieve wijze gemaakt kon worden, heb ik van de Provincie Gelderland een subsidie ontvangen om het te kunnen ontwikkelen.

Ontwikkeling
Voor de ontwikkeling kon ik terecht bij één van de beste bestekproducerende fabrieken ter wereld: een BSCE en ISO 9001-geregistreerde fabriek in China die hoofdzakelijk produceert voor een aantal A-merken. Vanuit vakinteresse stonden zij ook open voor het op experimentele wijze vervaardigen van de mallen, waarmee dit bestek mooi en goed geproduceerd kan worden.Ik heb de fabriek bezocht om een deel van de ontwikkeling bij te kunnen wonen, om de laatste details door te spreken en om te zien hoe daar gewerkt wordt. Dit was een bijzonder positieve ervaring. Het was goed om de mensen te ontmoeten die met behulp van al hun technische kennis, middelen en jarenlange ervaring het ontwerp hebben kunnen uitvoeren. Het bleek een technisch hoogstandje en een van de moeilijkste projecten die ze ooit in deze fabriek hebben uitgevoerd. Maar wel met succes, want de samples zijn prachtig geworden.

Duurzaamheid
Het bestek zal vervaardigd gaan worden van hoogwaardig RVS* dat voor een groot percentage, 60-70%, uit gerecycled materiaal bestaat. Dit samen maakt het tot een goed geproduceerd, mooi afgewerkt en zeer duurzaam product.

Maar nu?!
De mallen om het bestek te kunnen maken zijn klaar om gebruikt te worden. Echter, een oplage bestellen kan alleen in grote hoeveelheden. En dat kost geld, veel geld en daarom ben ik gaan crowdfunden! Doel: Het doel is om in 61 dagen ten minste € 32.500,- bijeen te brengen om dit unieke bestek in een gelimiteerde oplage op de markt te brengen. U kunt mij daarbij helpen door te doneren aan mijn project. Daarmee draagt u bij aan de verwezenlijking van een innovatief bestek waarvan u zelf ook dagelijks gaat genieten!

Hoe het werkt
Wanneer het doelbedrag van € 32.500,- gehaald wordt worden de 5-delige couverts gemaakt en geleverd.
Bij opbrengsten van:

 • € 40.000,- of meer wordt er per 4 couverts een serveerlepel toegevoegd
 • € 50.000,- of meer wordt er per 6 couverts een twee delig slacouvert toegevoegd

 

Extra informatie

 

 • De extra koffielepel en de samples dienen als promotie, daarom is het logo daarop extra groot. Op het bestek zal uiteindelijk een klein logo (ongeveer 12 mm) worden afgebeeld.
 • Per bestelling/persoon wordt 1 x een extra koffielepel toegestuurd.
 • U kunt uw bestelling gedurende de crowdfund campagne aanvullen.
 • Meerdere bestellingen met dezelfde gegevens worden gekoppeld. Dit geldt niet voor donaties zonder tegenprestatie.
 • De verwachte levertijd is januari -maart 2016.
 • U krijgt bericht over waar en wanneer u uw bestelling op kunt ophalen bij een afhaalpunt bij u in de buurt (niet verder dan 25 km van het door u opgegeven adres).
 • Wanneer dit niet mogelijk is, wordt de bestelling binnen Nederland gratis thuisbezorgd.
 • Voor bezorging buiten Nederland worden portokosten in rekening gebracht.
 • Voor de crowdfundcampagne komen maximaal 2000 couverts, 500 serveerlepels en 350 slacouverts beschikbaar.

* RVS 304 (AISI) met uitzondering van het lemmet van het mes, dit is gemaakt van RVS 420 (AISI), een gehard ‘messenstaal’ zodat de kartels ‘levenslang’ scherp blijven. Vaatwasserbestendig en met fabrieksgarantie op productiefouten.

meer info: http://www.heikobalster.nl/