Categorieën
Extern

IDFA on Tour

                                                                                         Persbericht Filmhuis Oosterbeek

IDFA on Tour

Filmhuis Oosterbeek laat op 14 februari 2016 vier prijswinnende documentaires zien van het IDFA-festival in Amsterdam. Tijdens dit toonaangevende internationale documentairefestival worden nationale en internationale producties vertoond waaruit het IDFA een speciale selectie maakt die langs verscheidene filmhuizen reizen.

Op het programma staan:

Ninnoc van Niki Padidar, winnaar van de IDFA Award for Best Children’s Documentary.

Ninnoc houdt niet van groepen. Waarom moet iedereen zich hetzelfde gedragen, er hetzelfde uitzien? Maar erbuiten vallen wil ze ook niet.

At Home in The World van Andreas Koefoed, winnaar van de NTR IDFA Award for Best Mid-Length Documentary.

Op de Rode Kruis-school in Denemarken worden jonge vluchtelingen voorbereid op het reguliere onderwijs. Koefoed volgde een aantal kinderen waaronder de introverte Magomed uit Tsjetjenië.

Ukrainian Sheriffs van Roman Bondarchuk, winnaar van de IDFA Special Jury Award for Feature-Length Documentary.

In een plattelandsdorp in het zuiden van Oekraïne moet het tragikomische sheriffsduo Viktor en Volodja onder andere de diefstal van twee eenden zien op te lossen. Als de politieke ontwikkelingen in het land de dagelijkse orde dreigen te verstoren, hebben ze ineens hun handen vol.

Sonita van Rokhsareh Ghaem Maghami, winnaar van de BankGiro Loterij IDFA Audience Award.

De achttienjarige Sonita, een Afghaanse vluchteling zonder verblijfsvergunning in Teheran, droomt van een carrière als rapper. Maar vrouwen mogen in Iran helemaal niet zingen en als bruid is ze 9000 dollar waard. Spannend verslag van een tocht vol tegenslagen en successen waarin Sonita met artistieke vuist haar vrijheid bevecht.

Aanvang is 13.30 uur. Entree is € 25,00 inclusief koffie, thee en broodjes. Reserveren kan via www.filmhuisfestival.nl.