Categorieën
Intern

Het Park Vertelt

Poëziefestival Het Park Vertelt vindt plaats onder en rond De Luifel in Park Hartenstein in Oosterbeek. (Talsmalaan, achter het Airbornemuseum). 

Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 28 augustus. Op het programma staat de populaire Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert, schrijfster en theatermaakster Marjolijn van Heemstra en winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2012: Tonnus Oosterhoff. Singer/songwriter Gerson Main zorgt voor zomerse liedjes en Vocal Group ZiZo voor muzikale verrassingen.

Het Park Vertelt wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit Jeroen Hendriksen (voorzitter), Helen van Bergen, Frank Bremer, Bianca Hendriks, Hilde Poorta, Anna Schimmel (secretaris), Stasja van Suchtelen, Klaas Touwen en Arjan Veltmaat (penningmeester).

De organisatie werkt samen met Awater, het grootste poëzietijdschrift van Nederland, literair tijdschrift Liter en het Gelderse tijdschrift Poëziepuntgl. Alle activiteiten worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Stichting Vrienden van de Poëzie in Gelderland.

In de aanloop naar het festival verzorgt Het Park Vertelt poëzie educatie op basisscholen en voortgezet onderwijs in de gemeente Renkum. Sinds 2015 organiseren wij ook  ‘Het Park Binnen’: elke derde dinsdagavond van de maand, straks weer vanaf oktober, in cultuur- en ontmoetingscentrum ‘Kreek’. Wij verwijzen u naar de agenda.

Meer informatie of als u zich voor Het Park Vertelt, binnen of buiten, zou willen inzetten, neem dan contact op met de werkgroep info@hetparkvertelt.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *