Zing punten in de tijd

When:
vrijdag 21 februari 2020 @ 20:00
2020-02-21T20:00:00+01:00
2020-02-21T20:15:00+01:00

Wanneer: Start 2020
Vrijdagen om 19.30 uur inloop
21 februari: Carnaval
20 maart: Pasen, vervalt wegens corona
17 april: Lentestemming, vervalt wegens corona
15 mei: Hemelvaart Pinksteren, vervalt wegens corona
26 juni: St.Jan

We werken dit keer in een cluster van 5 vrijdagavonden. De data zijn vastgesteld door de ouders van de Parcivalschool van Arnhem noord.
Waar: Kreek, Weverstraat 24 Oosterbeek. Thee en koffie voor eigen kosten.
Hoe laat: Inloop half 8. We beginnen om 8 uur.
Kosten: € 37,50 voor 5 zangavonden met korte inleiding, zangbegeleiding, kopietjes van de liederen, huur van de ruimte. Betalen vooraf aan de komende 5 avonden IBAN:
NL07INGB0004358589 TNV T. Gores Oosterbeek,
(NB. Als er al een vaste kern is van 10 mensen is die het volle bedrag betalen kunnen mensen met een te kleine beurs meedoen in overleg met korting)
Aanmelden: Henriette Hugen: henriettehugen@telfort.nl Desgewenst zet Henriette je in de groepsmail. Je krijgt dan van tijd tot tijd de actuele informatie.
Muzikale leiding: Minnie Turkow. Zij kiest de liederen met haar ervaringen als oud vrijeschool leerling en kennis van zang en muziek met behulp van de website www.vrijeschoolliederen.nl
Algemene informatie en inspiratiemoment: Marion Gores: marion@govanni.demon.nl

Achtergrond:

De tijd kent een bepaalde indeling die we beschouwen als vanzelfsprekend.
De manier waarop we het nu hanteren met een dagindeling met uren, een weekindeling met dagen, een maandindeling met weken en een jaarindeling met maanden is zo kloppend met onze belevingswereld én de natuur dat het wel érg goed gedaan is. Schijnbaar zijn er ook wel eens andere indelingen geweest maar die werkte niet. Bijvoorbeeld weken van 10 dagen.
De seizoenen en het leven hiermee geven een gratis schat aan mogelijkheden om gezond te blijven.
Zelf ervaar ik het omgaan met de seizoenen als het creëren van tijd. Erover zingen een mogelijkheid.
Toen ik ruim 2 jaar geleden startte met het zanggroepje binnen Kreek was mijn opzet om hiermee punten in de tijd te zetten. De jaarfeesten zoals kerst ( winter) , Pasen ( lente) met elkaar zingend over deze tijd in het jaar en de bijbehorende feesten te bezingen. En omdat ik me innerlijk sterk verbonden voel met de natuur, de seizoenen en de wijze waarop daar binnen de antroposofische beweging mee wordt omgegaan. Daar zijn ook St. Jan in de zomer en St. Michael in de herfst punten in de tijd geworden en feesten om te vieren. Samen met andere mensen even stil te staan bij dit punt in de tijdsverloop van het jaar. Tussentijds kunnen we ook Advent, Carnaval, Pinksteren en St. Maarten en nog andere feesten bezingen. En dat kan nog aangevuld worden met ‘t Suikerfeest, Ramadan, zolang er maar liederen over te vinden zijn.

Marion
Wees welkom,
Henriette, Minnie en Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *