Vrijeschool Initiatief in Oosterbeek of Arnhem noord

Click to view map
When:
dinsdag 12 juli 2016 @ 19:30
2016-07-12T19:30:00+02:00
2016-07-12T19:45:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
Tessa, Jan-Willem, Jet en Sanne

Het wordt alweer onze 3de bijeenkomst in de Kreek!
Kom meepraten over ons vrijeschool initiatief, over concrete plannen voor een ouderparticipatie project wat wij toch heel graag op korte termijn willen starten.
We praten jullie bij over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de oprichting en praat mee over de verdere uitwerking van de visie.

Kortom zorg dat je er bij bent!!!!
Kreek, Weverstraat 24 Oosterbeek
Dinsdag 12 juli 2016,
Aanvang 19.30u

Beste Vrije School Oosterbeek / Arnhem Noord supporters,
Een nieuwe fase
Het is bijna zomervakantie; tijd om uit te rusten en om op te laden voor een nieuw (school)jaar.
In de eerste twee bijeenkomsten hebben we allemaal kunnen ervaren welke grote behoefte er is aan een school in onze buurt waar de algehele ontwikkeling van het kind centraal staat. Nu zijn we in een nieuwe fase beland. Met zo veel enthousiaste geïnteresseerden is deze omgeving een hele goede voedingsbodem voor onze nieuwe school! Het zaadje is geplant.
Nu moet ons initiatief wortel gaan schieten. Dat kost tijd en zal voor velen een periode zijn waarbij niet direct heel veel zichtbaar is. Toch gebeurt er van alles!
Update
Zo is er inmiddels contact geweest met de bestuurder van Athena, waarbij de optie om een dependance van de Parcifal school in Arnhem Noord te starten verkend gaat worden.
Parallel hieraan staat er voor aankomende donderdagmiddag 7 juli een oriënterend gesprek met de wethouder van onderwijs van de gemeente Arnhem op het programma. Het gesprek met de gemeente Renkum staat gepland op 21 juli waarbij niet alleen de wethouder maar ook een aantal beleidsmedewerkers aanwezig zullen zijn. Ook met de verkenning of er mogelijkheden zijn voor een eventuele samenwerking met een bestaande school is een begin gemaakt.
Tav het ouderparticipatie-initiatief om een peuter/kinderopvang te starten, is Tessa verkennende gesprekken aan het voeren met aanbieders, en daarnaast andere opties met meer ouderparticipatie aan het verkennen. De werkgroep komt maandag bij elkaar. Dinsdag hierover meer.
Wat betreft de visie: Renate heeft de input van vorige keer op foto vastgelegd. Op basis hiervan maken we een eerste samenvatting, die we – met input van jullie – verder zullen uitwerken.
Het formeel vormen van werkgroepen is dus nog maar gedeeltelijk van de grond gekomen De drukke periode voor de vakantie maakt dat het nu lastig is nog meer afspraken en ontmoetingen te initiëren. Wij zullen dit in september verder oppakken.
Bijeenkomst 12 juli
Op dinsdag avond 12 juli is onze volgende bijeenkomst in de Kreek. Het lijkt ons een goed idee als we dan in ieder geval al wat afspraken kunnen vastleggen voor verdere Actie na de zomer!!
Zoals wij het nu zien hebben we de volgende agenda:
1. Update van de (bestuurlijke) gesprekken;
2. Scenario’s voor ouderparticipatie, cq start peuter/kinderopvang komend jaar;
3. Verdieping /specificatie visie aan de hand van thema’s
Sanne helpt mee
Verder is het goed om te weten dat Sanne van der Lubben voor een deel Tessa gaat ondersteunen bij, onder meer, het verwerken van alle mail.
Met hartelijke groet,
Tessa, Jan-Willem, Jet en Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *