the century of the self, part 1 “happiness machines”

Click to view map
When:
vrijdag 27 januari 2017 @ 20:00 – 23:00
2017-01-27T20:00:00+01:00
2017-01-27T23:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
Peter Theebe
06-19008202

The Century of the Self (of Century of Self) is een vierdelige serie documentaires die Adam Curtis in 2002 maakte voor de BBC.

De reeks is onderverdeeld in vier logisch op elkaar volgende programma’s van één uur per stuk:

  • Happiness Machines
  • The Engineering of Consent
  • There is a Policeman Inside All Our Heads: He Must Be Destroyed
  • Eight People Sipping Wine in Kettering

public relations), Freuds dochter en kinderpsychologe Anna Freud en Wilhelm Reich, een van Freuds grootste critici. Zij groeiden in de loop van de 20e eeuw uit tot basis van grote invloeden op de consumptiemaatschappij en beïnvloeding van de moderne democratie. The Century of the Self verslaat het gebeuren van de genesis, begin twintigste eeuw, tot aan de huidige verschijningsvormen. De politieke verhoudingen en strategieën in met name Engeland (Labour versus de Conservative Party) en de Verenigde Staten (de gegroeide invloed van de Neo-Conservatives) begin 21e eeuw dienen daarbij ter illustratie.

Curtis’ documentaire werd verschillende keren bekroond. Hij werd Best Documentary Series (Broadcast Awards) en Historical Film Of The Year (Longman-History Today Awards).

Verder werd hij genomineerd voor Best Documentary Series (Royal Television Society), Best Documentary (Indie Awards), Best Documentary Series (Grierson Documentary Awards) en Best Documentary op de William Coupan Memorial Award.

De documentaire is geheel in Engels, geen ondertiteling. Helaas kon ik de docu niet op dvd bestellen en wordt hij uitgezonden in 360dpi dus verwacht niet veel van de kwaliteit van het beeld en focus je op de inhoud van de boodschap, die pakkend genoeg moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *