Samen Werkt – informatiebijeenkomst BASISINKOMEN

Click to view map
When:
woensdag 12 oktober 2016 @ 10:00 – 12:00
2016-10-12T10:00:00+02:00
2016-10-12T12:00:00+02:00
Where:
Filmhuis Oosterbeek
Weverstraat 85
6862 DL Oosterbeek
Nederland
Contact:
Maryse Kusse

informatiebijeenkomst
BASISINKOMEN
woensdagochtend 12 oktober a.s.
in het Filmhuis Oosterbeek
van 10 tot 12 uur, inloop vanaf 9:30 uur

Beste deelnemer, vriend van Samen Werkt Oosterbeek,

19 tot en met 23 september was het de week van het Basisinkomen. Een Basisinkomen is een onvoorwaardelijk maandinkomen dat iedere volwassen burger – arm of rijk, jong of oud, werkloos of te zwaar belast – krijgt, zonder dat daar verplichtingen tegenover staan. Genoeg om van te (over)leven en iedereen mag helemaal zelf weten wat ‘ie ermee doet. Omdat er geen voorwaarden aan verbonden zijn resulteert dit in minder controle, regelgeving en bureaucratie.
De totale financiële onafhankelijk kan leiden tot nieuwe visies op het leven. Het Basisinkomen geeft ons de vrijheid om te focussen op dat wat écht belangrijk is: het verwezenlijken van dromen en ambities, het geven van betekenis aan ons werk, ons leven en aan de wereld om ons heen.

En hoewel politiek Nederland nog steeds niet staat te springen om iedereen te voorzien van een basisinkomen, beginnen de gemeenten Utrecht, Groningen, Wageningen en Tilburg volgend jaar met een experiment. Bij dit experiment zal er met een groep mensen worden gekeken naar de effecten van het hebben van een Basisinkomen. Inmiddels staan ook 20 andere gemeenten in de startblokken. GroenLinks maakt zich binnen de gemeente Renkum hard voor deelname aan een dergelijk experiment.

Samen Werkt Oosterbeek gelooft net als GroenLinks in de kracht van het Basisinkomen, als middel om ook de nog steeds aanwezige werkeloosheid aan te pakken en nieuwe richtingen in te slaan om de impasse van mensen zonder baan en fatsoenlijk inkomen te doorbreken. Zij daagt de Gemeente Renkum uit om samen met haar en GroenLinks het experiment aan te gaan met diverse mensen.

Vandaar dat Samen Werkt Oosterbeek en Groen Links de handen ineen slaan en de informatiebijeenkomst BASISINKOMEN organiseren op 12 oktober.
Dus kom deze woensdagochtend naar het filmhuis. Laat je informeren en praat mee over wat het Basisinkomen voor jou zou kunnen betekenen. Wat zou je anders doen?
Geef je s.v.p. op via maryse.kusse@gmail.com (in verband met de organisatie).

Help mee om een proef met het Basisinkomen in de Gemeente Renkum mogelijk te maken en teken de petitie. Dat kan via onderstaande link of op de ochtend zelf.
http://www.petitie24.nl/…/expiriment-basisinkomen-gemeente-… en geef dit bericht door of deel op Social Media.
Tot woensdag 12 oktober !!

het voorbereidingsteam GroenLinks en Samen Werkt Oosterbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *