Ruilgenootschap Renkum: Kleding voorjaar/zomer

When:
zaterdag 23 maart 2019 @ 13:00 – 16:00
2019-03-23T13:00:00+01:00
2019-03-23T16:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
@ruilgenootschaprenkum

Ruilcafé: Kleding voorjaar/zomer

De laatste tijd lijken we ons (dankzij de crisis) meer bewust geworden van het feit dat we niet gelukkiger worden van altijd maar meer spullen, meer hebben, meer economische groei.
Tegelijkertijd ervaren we de economische crisis vaak ook letterlijk in onze portemonaie, hebben we keuzes te maken. Stellen we de aanschaf van zaken die we niet perse direct nodig hebben misschien uit.
De initiatieven waarbij ruilen en delen centraal staan zijn talrijk; van het ruilen van diensten, tot het delen van auto’s. Weggeefhoekjes op Facebook en websites waar gereedschap gedeeld kan worden.
De ontwikkeling van de E-conomy naar de WE-conomy.
Nu ook in Renkum een initiatief wat helemaal in deze trend past. Leuk, niet duur en duurzaam.

Onder het motto: maak een ander blij met je mooie spullen, bespaar geld en spaar de aarde is het “Ruilgenootschap Renkum“ opgericht. Hoe hip is het niet om iets waar jij op uitgekeken bent te ruilen voor iets moois en origineels. Retro en vintage artikelen gewoon ruilen in de Weverstraat en dan met je nieuw verworven schat naar huis en verlost van wat je toch niet meer nodig had.

Eén keer per maand organiseren wij het ruilcafé in cultuur- en ontmoetingscentrum „De Kreek“ op zaterdag middag van 13.00 tot 16.00 uur.
Elke maand staat er één categorie spullen centraal denk aan: boeken, kleding, DVD, CD, Klein-interieur/ prullaria.
Voor niks gaat de zon op en hoe vrolijk worden we daar niet van!
Heb jij ook boeken in je kast staan die je nooit meer gaat lezen en die nog wel de moeite waard kunnen zijn voor een ander? Heb jij ook DVDś in je kast staan die je nooit meer bekijkt en die nog wel de moeite waard zijn voor een ander? Heb jij ook keukenspulletjes in de kast staan, die je nooit meer gebruikt en die nog wel de moeite waard kunnen zijn voor een ander?
En hoe zit het met je kledingkast?
Kom naar het ruilcafé en maak jezelf en een ander blij.
Spelregels voor het ruilen
• Items zijn heel en schoon en aantrekkelijk
• Elk ingebracht item levert 1 voucher op
• Elk item wat meegenomen wordt kost 1 voucher
• Vouchers zijn alleen geldig op de dag zelf
• Per persoon maximaal 10 items inbrengen.
Het Ruilgenootschap Renkum is een initiatief van Anthonette van Luijtelaar en Nelleke Koetsier. Ondertussen hebben er een heel stel mensen zich bij dit initiatief aangesloten om het elke maand weer mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *