Ruilcafé Renkums Ruilgenootschap

When:
zaterdag 9 april 2022 @ 13:00 – 16:00
2022-04-09T13:00:00+02:00
2022-04-09T16:00:00+02:00
Where:
Kreek
Weverstraat 24 Oosterbeek
Cost:
Free

Ruilen is het nieuwe shoppen

De laatste tijd lijken we ons (dankzij de crisis) meer bewust geworden van het feit dat we niet gelukkiger worden van altijd maar meer spullen, meer hebben, meer economische groei.
Tegelijkertijd ervaren we de economische crisis vaak ook letterlijk in onze portemonaie, hebben we keuzes te maken. Stellen we de aanschaf van zaken die we niet perse direct nodig hebben misschien uit.


De initiatieven waarbij ruilen en delen centraal staan zijn talrijk; van het ruilen van diensten, tot het delen van auto’s. Weggeefhoekjes op Facebook en websites waar gereedschap gedeeld kan worden.
De ontwikkeling van de E-conomy naar de WE-conomy.
Nu ook in Renkum een initiatief wat helemaal in deze trend past. Leuk, niet duur en duurzaam.

Onder het motto: maak een ander blij met je mooie spullen, bespaar geld en spaar de aarde is het “Ruilgenootschap Renkum“ opgericht. Hoe hip is het niet om iets waar jij op uitgekeken bent te ruilen voor iets moois en origineels. Retro en vintage artikelen gewoon ruilen in de Weverstraat en dan met je nieuw verworven schat naar huis en verlost van wat je toch niet meer nodig had.

Eéns in de zoveel tijd organiseren wij het ruilcafé in cultuur- en ontmoetingscentrum „Kreek“ op zaterdag middag van 13.00 tot 16.00 uur.
Voor niks gaat de zon op en hoe vrolijk worden we daar niet van!
Heb jij ook kleding in je kast hangen die je nooit meer gaat dragen en die nog wel de moeite waard kan zijn voor een ander?
Kom naar het ruilcafé en maak jezelf en een ander blij.
Spelregels voor het ruilen
• Items zijn heel en schoon en aantrekkelijk
• Elk ingebracht item levert 1 voucher op
• Elk item wat meegenomen wordt kost 1 voucher
• Vouchers zijn alleen geldig op de dag zelf
• Per persoon maximaal 10 items inbrengen.
• Maximaal 10 kledingstukken, heel, schoon en aantrekkelijk ruilen voor evenzoveel andere kledingstukken.
Leuk en duurzaam! Wat betreft het inleveren van kledingstukken zijn er in deze tijd natuurlijk uitzonderingen voorstelbaar bijvoorbeeld als we dan vluchtelingen kunnen helpen aan kleding.
Het Ruilgenootschap Renkum is een initiatief van Anthonette van Luijtelaar en Nelleke Koetsier. Ondertussen hebben er een heel stel mensen zich bij dit initiatief aangesloten om het elke keer weer mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *