Poëziecafé met klankkunstenaar Jaap Blonk

Click to view map
When:
dinsdag 15 december 2015 @ 20:00 – 23:00
2015-12-15T20:00:00+01:00
2015-12-15T23:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 3,-

Op 15 december is Jaap Blonk te gast, net terug in Nederland van een groot tournee naar Oost-Azië, waar hij opgetreden is als dichter, performer en musicus. Klankkunstenaar kort gezegd. Als zodanig beroemd in het buitenland en minder bekend in Nederland!

Hij komt voor ons optreden in het Poëziecafé Binnen. Een heel bijzonder programma.

Jaap Blonk (geboren in 1953 in Woerden) is componist, performer en dichter. Hij studeerde wiskunde en muziekwetenschappen, maar stapte al voor de voltooiing van die studies over naar saxofoon spelen en componeren.

Rond zijn dertigste ontdekte hij zijn mogelijkheden als stem-performer, eerst bij poëzie en later bij improvisaties. Vanaf 2000 is Blonk met elektronica gaan werken.

Naast zijn solo’s werkt hij samen met vele musici in de hedendaagse en geïmproviseerde muziek waaronder Michiel Braam, het Nederlands Blazers Ensemble en de Ebony band. De Duitse componist Bauckholt schreef enkele stukken voor hem, waaronder een werk voor stem en orkest. Blonk werkte regelmatig voor radio en Tv en maakte enkele hoorspelen. Hij heeft muziekgroepen geleid en een eigen platenlabel, Kontrans, met 22 titels. Een verzameleditie van zijn klankpoëzie kwam in augustus 2013 uit als boek met 2 CD’s. Blonk neemt zijn publicaties mee naar het Poëziecafé (verdere info op zijn website).

Behalve Jaap Blonk is er ook tijd ingeruimd voor de verkiezing van de dorpsdichter. Er zijn vijf gegadigden die allen enkele gedichten zullen voordragen: harry Aardema, Jasmijn Derkx, Jan Eikelenboom, Sander Essens en Bianca Hendriks. Er is een publieksstemming en een jurybeoordeling; de jury bestaat uit Alberdine Tesink (Openb. Bibl.), Theo Beneder (Hijman Ongerijmd) en wethouder Erik Heinrich van Cultuur. Vanaf 15 december heeft Renkum weer voor twee jaar een dorpsdichter!

Voor meer informatie en het uitbrengen van uw stem: www.hetparkvertelt.nl

Graag tot ziens.

Namens de werkgroep Het Park Vertelt, Jeroen,  René en Helen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *