Poëzie – van spraakwaterslam tot erotische poëzie

When:
dinsdag 17 november 2015 @ 20:00 – 23:00
2015-11-17T20:00:00+01:00
2015-11-17T23:00:00+01:00
Cost:
£ 3,-
Contact:
Jeroen Hendriksen / René Hillenaar / Helen van Bergen

Op 17 november presenteert het poëziecafé u een zeer bijzondere avond.

Aansprekende dichters komen optreden, de meesten zelfs met eigen bundels in de verkoop, en met zeer eigen en zeer verschillende thema’s. Natuurlijk wordt het geheel afgewisseld met muziek en een drankje.

Uit Arnhem komt Marion Zomer, een echte veelschrijver. Publiceerde recent ”Dat wel” en “Broos”, samen met Jana Vis (foto’s). Beschrijft alledaagse situaties. Raakt met weinig woorden. Draagt enthousiast voor.

Uit Drente komen Ria Westerhuis en Delia Bremer, ook wel bekend onder de naam ”Delibre”. Zij hebben samen een bundel met erotisch getinte gedichten gepubliceerd, genaamd ”Minnezinnen”. Daar kregen ze veel optredens mee, ook op TV en zij ontvingen de poëzieprijs van de gemeente Deventer.

Pieter Seunke (Arnhem) doet aan spraakwaterslam oftewel snel en snoeihard gedichten opzeggen uit het hoofd. Dat doet hij met flair, hij heeft ook al aan vele concoursen in den lande meegedaan met zijn slamgedichten. Filosoof van achtergrond.

Gerhard te Winkel uit Leusden tenslotte is de ”verhalenverteller”. Schrijft al vanaf zijn elfde; romans, gedichten, verhalen. Laatste dichtbundel gaat over de oorlog; hij is dan ook historicus van beroep.

Het is goed mogelijk dat er tijdens deze poëzieavond ook nog een onbekende dichter opstaat om enige gedichten ten gehore brengen!

De muziek is in handen van de tweemansband Klezmore, klezmermuziek met een lach en een traan, ondersteund door eigen gedichten. een feestelijke aanvulling op een boeiend programma.

U bent van harte welkom en vergeet niet:

Het volgende Poëzie Café is op 15 december met onder andere JAAP BLONK, internationaal befaamd klankkunstenaar en dichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *