NLdoet Vrijwilligersactie

Click to view map
When:
zaterdag 11 maart 2017 @ 10:00 – 17:00
2017-03-11T10:00:00+01:00
2017-03-11T17:00:00+01:00
Where:
Kreek
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland

Wat is NLdoet

 Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Het hele Koninkrijk DOET
Onder de namen NLdoet, ARUBA DOET, BON DOET, CURA DOET, Statia DOET en SXM DOET onderstrepen deze zes initiatieven het belang van vrijwilligerswerk én vrijwilligers in heel het koninkrijk en roepen iedereen op om voor (een deel van) een dag de handen uit de mouwen te steken. Heeft uw organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, moet het gaas van de dierenopvang vervangen worden, wilt u een verwendagje voor alle ouderen of heeft u een andere leuke klus? Meld uw klus dan aan op deze website en doe mee.

Recordaantal
In de 2016 editie waren op 11 en 12 maart 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal. En dit keer willen we nog veel meer mensen op de been krijgen.

Klussen in Kreek

1.Het opknappen en schilderen van de muren
Het opknappen en schilderen van de muren van de exporuimte waar na 5 jaar van vele activiteiten de muren er weer eens fris uit mogen zien.
Bij Kreek komen per jaar grofweg een 7000 mensen over de vloer. Ongeveer 50 vrijwilligers maken het mogelijk dat er tal van activiteiten op de agenda gezet worden.
De exporuimte van Kreek wordt ook door kunstenaars gebruikt als expositieruimte waar na vele exposities de gaatjes weer gevuld mogen worden en de kleur weer egaal mag worden, zodat de kunstwerken weer ten volle de aandacht krijgen.
Na afloop van de schilderklus mogen de kunstwerken weer ingehangen worden in de exporuimte van Kreek.

2.Droomdeken maakdag
Ter gelegenheid van de vrijwilligersdag NL Doet, organiseert de Krekatieve Inloop een Droomdeken Maakdag op zaterdag 11 maart 2017 in De Kreek Oosterbeek van 10.00 – 16.00 uur.
Dekens, van stof (quilts) of van haak/breiblokken, worden gemaakt voor Stg. De Regenboogboom. Zij zorgen dat ze bij kinderen met een uitdaging terechtkomen. Kinderen die ziek zijn, een traumatische ervaring hebben gehad of in een lastige situatie zitten, worden blij gemaakt met een eigen deken om onder weg te dromen en zich veilig en gewenst te voelen met iets dat met liefde en zorg speciaal voor hen gemaakt is.
Doe je mee? Je kan meewerken aan verschillende quilts en dekens in wording, al is het maar een half uurtje. Of je kan aan een eigen droomdeken werken. Alle hulp is welkom!
Je hoeft geen expert te zijn. Als je met je naaimachine kan omgaan of kan haken of breien, is dit al genoeg. Ook zijn er altijd wel werkjes die met de hand gedaan kunnen worden en er is vast nog knip- of snijwerk.
Extra naaimachines zijn heel welkom, dus neem je eigen machine mee als het kan.

Dus kom lekker langs!
Vanaf 10 uur gaan we los!

@Kreek
Weverstraat 24
6862DP, Oosterbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *