Nieuwjaarscafé St. Jacques

When:
donderdag 3 januari 2019 @ 17:00 – 20:00
2019-01-03T17:00:00+01:00
2019-01-03T20:00:00+01:00

Wij verwelkomen u graag op het 5 e Café St. Jacques . Wij wensen iedereen een prachtig pelgrimsjaar en heten jullie van harte welkom op dit speciale Café St. Jacques. Onder het genot van een hapje en een drankje willen we het nieuwe jaar inluiden, genieten van mooie muziek, plannen maken en uitwisselen. Dit speciale Café St. Jacques wordt van een klassieke noot voorzien door:

Sophie A. Hulshoff, student klassiek piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts)
Jasper den Hond, student cello aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts)

Ze spelen voor ons:
• Csardas – Monti Vittorio (cello versie)
• Franz Liszt – Années de pelerinage II – sonetto del Petrarca no 104*
• Camille Saint Saëns – le Cygne
• Gabriel Fauré – Elegie
• J.S. Bach – 2e suite Sarabande / courante
• L. Beethoven *3e cello sonate deel II
• Francis Poulenc – Improvisations

* Stuk is gebaseerd op de pelgrimstocht naar Italië die Liszt zelf heeft ondernomen!

Wat het eten betreft vragen wij deze keer aan iedereen om iets lekkers te eten mee te brengen. Wij eten deze keer niet gezamenlijk achteraf, maar tijdens het Café St. Jacques van alles wat, dat waar een ieder ons mee verrast. Dat mag iets hartigs zijn, iets zoets, iets vegetarisch, een salade, blokjes kaas, worst, of wat u maar bedenkt. Wij zorgen dat er borden en bestek zijn. Consumpties zijn voor eigen rekening. Het Café St. Jacques start om 17.00 uur en eindigt rond 20.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk, wordt wel op prijs gesteld, graag even van tevoren mailen naar de regiocommissie regio.arnhem-nijmegen@santiago.nl. Voor het optreden van Sophie en Jasper vragen wij een donativo.

In Cultuur- & ontmoetingscentrum Kreek in Oosterbeek vinden wij elke eerste donderdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur gastvrij onderdak. Kom gezellig langs voor een praatje, om ervaringen te delen en ons te laten weten wat er leeft in de regio. Er zullen ervaren pelgrims aanwezig zijn om de vragen die er zijn bij nieuwe pelgrims te beantwoorden.

In diverse regio’s in het land worden al een tijdje regelmatig de Café St. Jacques gehouden. Ontzettend gezellige bijeenkomsten voor ervaren en nieuwe pelgrims. Ervaring uitwisselen, je verhaal kwijt kunnen, een luisterend oor vinden en nieuwe pelgrims adviezen geven. Voor even het gevoel hebben terug op de camino te zijn, nieuwe ideeën opdoen, anderen inspireren. De regiocommissie Arnhem-Nijmegen van het NGSJ is blij te kunnen melden dat ook wij van start gaan met het Café St. Jacques. In Kreek in Oosterbeek vinden wij een gastvrij onderdak.

Pelgrims die net terug zijn en hun verhaal willen delen. Aspirant-pelgrims die met 1001 vragen zitten hoe te beginnen en praktische informatie willen. Voel je welkom en kom. De drankjes zijn voor eigen rekening. 

Data 2018/2019:
6 september 2018
4 oktober 2018
1 november 2018
6 december 2018
3 januari 2019
7 februari 2019
7 maart 2019
4 april 2019
2 mei 2019
6 juni 2019
4 juli 2019

Voor het Café St. Jacques is geen aanmelding nodig. Uw kunt gewoon binnenwandelen. Als er nog vragen zijn kunnen die per mail naar regio.arnhem-nijmegen@santiago.nl gesteld worden.

Vriendelijke groeten van de regiocommissie NGSJ regio Arnhem-Nijmegen.
Jan, Maria, Marc, Roon, Hélène, en Anita

Regio Arnhem/Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *