Nieuwjaarsborrel Kunstkoepel

Click to view map
When:
dinsdag 5 januari 2016 @ 20:00
2016-01-05T20:00:00+01:00
2016-01-05T20:15:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- incl een consumptie

KunstSoosAvond in Kreek, dinsdag 5 januari 2016

Wij nemen afscheid van een heel bewogen jaar en vieren op 5 januari het nieuwe jaar met een ontspannen samenkomst in Kreek.

De intrigerende tentoonstelling in Kreek van het tekenwerk van Tobias Tebbe verlengen we tot begin februari. Wat er zich in de bovenkamer van Tobias afspeelt werd in november door hemzelf op onnavolgbare wijze toegelicht en was een van de hoogtepunten in de reeks KunstSoosAvonden van het afgelopen jaar. Met de reeks Bovenkamer-tentoonstellingen en -presentaties gaan we komend jaar door.

Het gesprek over een mogelijk ‘Centrum voor Landschap, Kunst en Cultuur’, met als werknaam ‘ZOOM’, zal ook dit jaar in de gemeente Renkum op verschillende plekken worden voortgezet. We houden je ervan op de hoogte. We hebben aandacht besteed aan het kunstenaarsdorp Bergen (NH), met onder meer het fraaie Museum Kranenburgh. Dankzij een succesvol kunst- en cultuurbeleid van die gemeente ontstaat daar een magnetische werking op kunstenaars en publiek. Bergen geldt voor ons, wonend en/of werkend in de gemeente Renkum, als een lichtend voorbeeld. In het oosten van ons land vinden we Diepenheim en de actieve kunstvereniging aldaar. Er is daar o.a. een eigentijds museum voor moderne kunst en een Drawing Centre. Op de KunstSoosAvond van 5 januari zullen we hiervan een indruk geven.

Als we verder over de Nederlandse horizon kijken, vinden we kunstbroedplaatsen en -initiatieven in Noord- en Zuid-Amerika. We hebben filmpjes over o.a. Rio de Janeiro, Philadelphia en Detroit. Hier is het tegenovergestelde van de Nederlandse situatie aan de hand: het verval en gebrek aan welvaart zetten aan tot creativiteit. Kunstenaars en mensen met sociaal culturele initiatieven bouwen van onder af, zonder regels of opgelegde voorwaarden, aan hun dromen, proberen de samenleving leefbaarder te maken.

Het is interessant te zien hoe ‘social design’, kunstenaarsinitiatieven voor de samenleving, helpt nieuwe bouwstenen te leveren aan de samenleving van de toekomst. Onze cultuur is heftig in beweging. De grondvesten van de stabiele samenleving schudden en verlangen om herijking. Kunst helpt daarbij en veel kunstenaars nemen hun verantwoordelijkheid. Daar proosten we op. Wees van harte welkom.

De KunstSoosAvond op dinsdag 5 januari van De KunstKoepel, Scarabee en Kreek is voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt 4 euro, inclusief een of twee glazen bubbels of een andere consumptie. Aanvang 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur. Adres: Cultuur- en Ontmoetingscentrum Kreek, Weverstraat 24, Oosterbeek.LevenJeroenVNH24122015web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *