Meet the musician: Dave Nachmanoff

Click to view map
When:
woensdag 4 mei 2016 @ 20:00 – 23:45
2016-05-04T20:00:00+02:00
2016-05-04T23:45:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
Steve Miller
0652519924

Op woensdag 4 mei is er een spontane, speciale activiteit ingelast bij Kreek. Het leek zowel Dave Nachmanoff als Steve Miller leuk om Oosterbeek te introduceren aan Dave en visa versa. Dit naar aanleiding van het concert dat Dave gaat geven in het Filmhuis op donderdag 5 mei. Onder het mom van “Meet de musician” willen we de gelegenheid creëren deze veelzijdige muzikant in eigen persoon te leren kennen in een informele sfeer. Kom naar Kreek om de persoon Dave te ontmoeten, kennis te maken met zijn muziek, ervaringen uit te wisselen en gezellig een drankje te drinken.

Op donderdag 5 mei kan je dan vanaf 20:00 in het Filmhuis in Oosterbeek volop genieten van het concert dat Dave gaat geven. Kaartjes voor dit concert kan je bij het Filmhuis reserveren. http://www.filmhuisoosterbeek.nl/portfolio/5-mei-live-muziek-van-dave-nachmananoff-gitarist-van-al-stewart/

DaveSpinoza

Dave Nachmanoff is een veelvuldig bekroond Amerikaans singer-songwriter, gitarist, multi-instrumentalist en filosoof. Dave heeft een groep fanatieke fans voor zich gewonnen en treedt regelmatig in Amerika op. Buiten Amerika gaat hij op tournee als begeleidend gitarist van Al Stewart. Hij maakte afgelopen jaar het album Spinoza’s Dream.

Hij groeide op in de 60′s en 70′s omgeven door de actieve folkscene in het noorden van Virginia en Washington DC. Hij is geïnspireerd door Pete Seeger, countryrock, de vroege folk en later de new wave uit de jaren ‘80. Meng in deze mix nog een beetje Keltische folkrock à la Fairport Convention, en het is duidelijk hoe Dave aan zijn rijke melodische geluid komt.
Hij produceerde Al Stewarts nieuwste album Uncorked en speelde ook mee op deze cd. Zijn eigen album Spinoza’s Dream komt in mei uit. Het is de combinatie van stemmige teksten met de elegante en rijke mix van blues en folkmuziek die dit album tot een creatief meesterwerk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *