Literaire avond met Mariët Meester: DE TRIBUNE VAN DE ARMEN

When:
maandag 26 maart 2018 @ 20:00 – 22:30
2018-03-26T20:00:00+02:00
2018-03-26T22:30:00+02:00
Cost:
5 euro inclusief 2 consumpties
Mariët Meester

Schrijfster Mariët Meester woonde dertig jaar geleden tijdelijk in een dorpje in Andalusië, waar ze nog net een manier van leven meemaakte die nu voorbij is. Ezels en muildieren werkten op het land, de inwoners haalden water bij de bron.
Toen ze een paar jaar later zelf met een ezeltje door Andalusië trok, las ze in een Spaanse krant over een bijzondere traditie in de stad Málaga. Ieder jaar wordt daar tijdens een van de processies van de Semana Santa, de week voor Pasen, een veroordeelde crimineel uit de gevangenis vrijgelaten. Dit onderwerp bleef haar decennialang intrigeren. Pas recent zag ze kans naar Málaga te verhuizen om uit te zoeken hoe het zat. Tijdens haar verblijf, dat vijftien maanden duurde, ontrafelde ze beetje bij beetje deze traditie van medemenselijkheid. Ondertussen observeerde ze ook het moderne Spaanse leven en werd er deel van.

Haar boek hierover, De tribune van de armen – Over leven en vrijheid in Andalusië (De Arbeiderspers, 2017) leidde tot vele positieve reacties. Zo schreef het blad Reizen: ‘Meester noteert alles met bloed, humor, zweet, ziel en tranen. (…) Lees dit bizarre boek.’

Op maandag 26 maart om 20.00 uur komt ze erover vertellen in De Kreek in Oosterbeek, Weverstraat 24. De zaal is open om 19.45 uur, de toegang is 5 euro incl. 2 drankjes. Organisatie: Boekhandel Meijer & Siegers.

Over de schrijfster: Mariët Meester publiceert zowel fictie als non-fictie. Ze groeide op in het gevangenisdorp Veenhuizen, waarover ze verschillende boeken schreef. Haar nieuwste boek, De tribune van de armen, beschrijft het leven in de Andalusische stad Málaga, met als centraal thema de jaarlijkse vrijlating van een gevangene tijdens een paasprocessie. www.marietmeester.nl

Datum: maandag 26 maart
Aanvang: 20.00 uur (inloop v.a. 19.45 uur)
Toegang: 5 euro (2 consumpties inbegrepen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *