KunstSoosAvond over ‘installatiekunst’

When:
dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:00 – 22:00
2017-10-03T20:00:00+02:00
2017-10-03T22:00:00+02:00
Cost:
4 euro per persoon

Steeds meer hedendaagse kunstenaars maken geen schilderijen of objecten meer, maar uitnodigende installaties. Het publiek ondergaat het werk, treedt er soms binnen, maakt er deel van uit, beleeft de nieuwe en vervreemde ruimte. Vaak wordt de tentoonstellingsruimte tot iets heel anders getransformeerd.

In de wereld van de installatiekunst is een tendens waarneembaar, nl. dat het werk als een soort weefsel wordt ontwikkeld. Voor dit soort structuren wordt vaak met stoffen of kunststoffen gewerkt, maar ook met licht, schaduw en reflectie. Verschillende kunstinstellingen maken in hun programma’s royaal ruimte voor een dergelijke benadering.

Op dit moment is in het Noordbrabants Museum in Den Bosch bijvoorbeeld nog het werk te zien van de Japanse kunstenaar Chiharu Shiota. Met draden bespant zij de ruimten en het publiek dwaalt erin alsof die bosjes of struikgewas zijn. Op de voorlaatste Biënnale in Venetië was dit werk één van de meest tot de verbeelding sprekende presentaties. Zo zijn er meer voorbeelden. Over de gehele wereld krijgen dit soort werken de ruimte. Ook het publieke domein wordt als een uitdagend podium voor dergelijke kunstwerken of installaties gebruikt.

Tijdens de KunstSoosAvond van 3 oktober krijgt u een caleidoscoop van korte filmpjes over installatiekunst. Na de pauze zal in een langere video wat dieper op het werk van één of twee kunstenaars ingegaan worden.

Op bijgevoegde foto ziet u een werk van stoffen draden van de Mexicaans-Amerikaanse Gabriel Dawe.

In Kreek zijn er regelmatig nieuwe exposities. In oktober en november hangt er werk van Lieke van Rooijen van haar Atelier Papoe. Zij maakt textiele werken en dichtkunst. Vaak verwerkt ze woorden, gedichten en liedteksten in haar kleurrijke textiele werken, wandkleden, sierraden en kussens. Zie ook haar website www.AtelierPaoe.nl. Aan het begin van de KunstSoosAvond zal de kunstenares haar werk toelichten.

De SoosAvonden worden verzorgd door Stichting KunstKoepel i.s.m. Kreek.

Cultureel Centrum Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek. De zaal is open om 20.00 uur en de SoosAvond begint om 20.30 uur. Toegangsprijs is 4 euro waarbij een drankje is inbegrepen. U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *