KunstSoosAvond – opening expositie Hadewych Roelofsen

Click to view map
When:
dinsdag 2 mei 2017 @ 20:00 – 23:59
2017-05-02T20:00:00+02:00
2017-05-02T23:59:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- incl. kopje koffie/thee
Contact:
Jan van IJzendoorn

KunstSoosAvond op 2 mei in Kreek over de inspiratie en het werk van Hadewych Roelofsen.

Hadewych Roelofsen is beeldhouwer, schilder en tekenaar. In 1989 studeerde ze een korte tijd aan een kunstacademie. Ze schildert in felle kleuren symbolisch en abstract werk in diverse formaten. Na 7 jaar intensief te hebben geschilderd is ze in de driedimensionale wereld gestapt. Ze verwerkt klei, brons, steen, hout en zilver in beelden en sieraden. Sinds enige jaren neemt ze ook deel aan beeldenroutes, waarbij er een nieuw thema is ontstaan in haar werk: dieren in een fantasievolle, naïeve stijl, die in een soort sprookjesachtige wereld lijken te leven. Vanaf 2 mei exposeert Hadewych in Kreek, met schilderijen en kleine sculpturen.

Dinsdagavond, zal Hadewych in een vraaggesprek aan de hand van geprojecteerde afbeeldingen van haar werk iets over haar fascinaties vertellen. Na de pauze worden er een paar korte films vertoond. Deze films geven als referentiemateriaal inzicht in de wereld achter haar werk. Vooral de wereld van het onderbewuste en de droomwereld spelen daarin een belangrijke rol. Niet via de ratio, maar via de gevoelswereld volgt ze impulsen die bijzondere aspecten van het zijn en het handelen bepalen.

Vanaf 2 mei tot zondag 4 juni zijn er schilderijen van Hadewych te zien in Kreek. In de vitrinekast in de winkelruimte zijn kleine beelden en sieraden te bekijken.

In mei start er weer een beeldenroute van Stichting 14Karaats, deze keer bij de Grebbelinie nabij Renswoude. De stichting bestaat voornamelijk uit deelnemers die een kunstwerk maken voor een zelf uitgekozen locatie op de route. Hadewych is bezig met het maken van een film hierover, ‘The Making of’, die tijdens de beeldenroute in een expositieruimte vertoond wordt. Tijdens de KunstKoepelAvond wordt een deel van deze film vertoond. De opening van de Grebbelinieroute rond Renswoude is op zaterdag 13 mei op het Fort aan de Buursteeg. De route is tot en met zondag 1 oktober zowel te fietsen als te wandelen.
Voor meer informatie zie de website van Hadewych Roelofsen: www.hadykunst.nl. De website van 14Karaats: www.14Karaats.nl

De KunstSoosAvond in Kreek wordt georganiseerd door Stichting KunstKoepel.

Cultuur- en ontmeotingscentrum Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek, is dinsdag geopend vanaf 20.00 uur. De SoosAvond begint om 20.30 uur. De toegang is 4 euro waarbij een drankje is inbegrepen. U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *