Kunstsoosavond met Heiko Balster

Click to view map
When:
dinsdag 1 december 2015 @ 20:00 – woensdag 2 december 2015 @ 01:00
2015-12-01T20:00:00+01:00
2015-12-02T01:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- incl. consumptie
Contact:
Kunstkoepel ism Scarabee

Ontwerper Heiko Balster presenteert zijn bestek op de KunstSoosAvond in Kreek

De in Oosterbeek wonende beeldend kunstenaar/ontwerper Heiko Balster is op dinsdag 1 december de hoofdgast op de maandelijkse sociëteitsavond in Kreek aan de Weverstraat in Oosterbeek. Balster vertelt op deze avond over zijn designwerk en over het door hem ontworpen ‘innovatief bestek’ dat hij door middel van crowdfunding wil gaan produceren. Hoewel het bestek nog niet echt op de markt is, werd het al aangekocht door Museum Boymans van Beuningen en gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven en diverse beurzen.

De lepels en vorken van het bestek van Balster bezitten een knik die zo uniek is dat hij er patent op heeft aangevraagd. In Kreek vertelt hij over het ontstaan van dat bijzondere kenmerk, maar ook over de moeilijke weg die een ontwerper moet gaan om zijn product op de markt te zetten. In zijn geval betekende dit een weg naar een producent in China die liep via een bekend Nederlands bestekmerk. De crowdfundingsactie op de internetsite https://www.voordekunst.nl/ontdek?q=heiko+balster duurt nog tot 15 december. Meer dan de helft van het benodigde kapitaal is inmiddels binnen.

Na de pauze worden op verzoek van Heiko Balster enkele videoclips die hem inspireren vertoond, onder andere van de Amerikaanse groep The Residents.

De KunstSoosAvond op dinsdag 1 december van De Kunstkoepel en Scarabee is voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt 4 euro, inclusief een consumptie. Aanvang 20.30 uur, inloop vanaf 20 uur. Adres: Cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek, Weverstraat 24, Oosterbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *