KunstSoosAvond – Liedewij van Eijk

Click to view map
When:
dinsdag 4 oktober 2016 @ 20:00 – 23:59
2016-10-04T20:00:00+02:00
2016-10-04T23:59:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- incl. consumptie
Contact:
Jan van IJzendoorn / Frans Klerkx / Liedewij van Eijk

Dinsdag 4 oktober, de KunstSoosAvond in Kreek

Op deze avond staat de kunstenaar Liedewij van Eijk en haar werk centraal. Ook besteden we aandacht aan het door 14Karaat georganiseerde festival Woest & Bijster.

objectliedewijvaneijk

Opening expositie Liedewij van Eijk.

Van 4 oktober tot en met 3 december vindt er een solo expositie plaats in Cultuur- en Ontmoetingscentrum de Kreek in Oosterbeek met uiteenlopend werk van haar. Zij is gefascineerd door het observeren, registreren van gedragingen en subtiele veranderingsprocessen in mensen, dieren en objecten.

ArtEZ fine Arts- Vrije kunst

Als creatief non-conformist pur sang studeerde Liedewij vrije kunst aan de hogeschool voor kunsten ArtEZ in Arnhem. Vanaf 2011 begon ze te experimenteren met film, waarin haar interesse in de beweging en subtiele gedragskenmerken van honden een centrale rol speelt.

Portugal – Experimenten met bewegende beelden.

Eind 2013 vertrok Liedewij voor een verblijf van anderhalf jaar naar Portugal. Uit de samenwerking met kunstenaars en performers in en rondom Lissabon ontstonden allerlei conceptuele en experimentele films. Haar films zijn als bewegende beelden die de metamorfoses vastleggen die zich voortdurend rondom ons afspelen, maar waarvan wij ons zelden bewust zijn.

Atelierwerk – Chromatische tableaus

Na haar terugkomst uit Portugal is Liedewij gaan experimenteren met interacties tussen verschillende keurstoffen, oliën en water. Ze mengt deze verschillende mediums en laat deze langzaam in elkaar vloeien. Een proces dat steeds trager en trager verloopt en waarschijnlijk nooit helemaal tot stilstand komt. Haar chromatische tableaus zijn te vergelijken met geologische oppervlaktes van verre planeten.

Portugal – Zwerfafval project

Afgelopen jaar ontstond tijdens een kort verblijf in Portugal met collega-kunstenaar Frans Klerkx het ‘Portugees Zwerfafval Project’. Het nauwkeurig beschouwen, vergelijken, passen en meten van gevonden objecten vraagt om het loslaten van alle regels en het vinden van de perfectie in ‘wat er is’: combineren van individuele elementen tot een nieuw geheel; alsof ze voor elkaar gemaakt zijn.

Werk en leven

Buiten haar kunst maakt Liedewij instructiefilms en –illustraties en bouwt op dit moment haar ‘ver-huiswagen’, een eigen huis op wielen.

In een vraaggesprek met deze kunstenaar krijgen al deze facetten aandacht. Na de pauze is er een film te zien die haar manier van kijken illustreert.

 

Het Festival WOEST&BIJSTER is een bijzonder landschapskunst- en locatietheaterfestival op de Veluwe.

Op 22 & 23 oktober a.s. zal de eerste editie plaatsvinden. Hopelijk groeit dit festival uit tot een waar fenomeen. De combinatie ruige natuur en landschapskunst/locatietheater vormt een prachtige gelegenheid om dit bijzondere gebied te verkennen!

woestbijster

WOEST&BIJSTER vindt plaats in de herfst en is zeker niet voor watjes! Het wordt ruig, woest en bijster! Door middel van een fiets-/wandelroute zal ook de natuurbeleving een belangrijk element worden van dit festival. WOEST&BIJSTER gaat om vernieuwende en experimentele vormen van kunst, waarbij de verschillende disciplines elkaar zullen opzoeken en versterken. In de bossen, het beekdal, velden, vreemde panden in en om Bennekom gaat WOEST&BIJSTER de grenzen verkennen!

Op 21 oktober 2016 is het openingsfeest in Bennekom.

22 en 23 oktober 2016 vindt het festival plaats tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Biek van Galen en/of Ellen Bouter dan wel Roeland van de Wall Repelaer zullen samen wat meer vertellen over deze bijzondere locatie kunstwerken.

 

Kreek is dinsdagavond open vanaf 20.00 uur en de Soos start om 20.30 uur.

Adres: Weverstraat 24, Oosterbeek.

Toegangsprijs is 4 euro waarbij een drankje is inbegrepen.

De KunstSoosAvonden worden georganiseerd door Stichting KunstKoepel.

U bent van harte welkom!

 

De expositie met werk van Manon Saur is alleen nog op zaterdag 1 oktober van 13 tot 17 uur te zien. Een aantal werken van haar hand zullen in de winkel van Kreek tentoongesteld worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *