KunstSoosAvond – landkunst en James Turrell en expositie Klaartje Gilliams

When:
dinsdag 5 september 2017 @ 20:00 – 23:59
2017-09-05T20:00:00+02:00
2017-09-05T23:59:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,-
Contact:
Jan van IJzendoorn

De landschapschilders van de Oosterbeekse School schilderden ‘en plein air’ om de schoonheid van het landschap te vereeuwigen. Twee basale elementen waren van belang: licht en landschap.

Op de KunstSoosAvond van dinsdag 5 sept. komen deze twee thema’s op een andere manier aan bod, in het werk van kunstenaars die ‘landkunst’ maken, kunstwerken in het landschap. Één van ’s werelds grootste kunstenaars in ‘land art’ is de Amerikaan James Turrell. Één van zijn meesterwerken is ‘Roden Crater’, een door hem ontworpen observatorium in een oude vulkaankrater in de staat Arizona. Over dit project laten we na de pauze een documentairefilm zien.

Vóór de pauze is er aandacht voor de expositie van Klaartje Gilliams en schenken wij aandacht aan verschillende andere kunstenaars die ‘land art’ maken. Met fragmenten uit een BBC-serie laten we verschillende voorbeelden van hedendaagse landkunst in Engeland zien. Het is kunst die ons opnieuw laat kijken naar de wereld om ons heen. We komen werk tegen van o.a. Andy Goldsworthy, Charles Jencks en van David Nash.

De KunstSoosAvond in Kreek wordt georganiseerd door Stichting KunstKoepel. Cultureel centrum Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek, is dinsdag geopend vanaf 20.00 uur. De SoosAvond begint om 20.30 uur. De toegang bedraagt 4 euro waarbij een drankje is inbegrepen. U bent van harte welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *