KunstSoosAvond – Kunst en Social Design

Click to view map
When:
dinsdag 5 april 2016 @ 20:00 – 23:59
2016-04-05T20:00:00+02:00
2016-04-05T23:59:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- incl. kopje koffie of thee
Contact:
Jan van IJzendoorn / Lotte Menkman

KunstkoepelOp de KunstSoosAvond van de KunstKoepel en Scarabee, dinsdag de 5e april, gaan we ‘Kunst en Social Design’ onder de loep nemen. Kunstenaars worden in toenemende mate ingeschakeld bij sociale problemen en processen in de samenleving. Ze worden gevraagd mee te denken over de inrichting van het landschap, of over stadsvernieuwing of bij sociale problemen in een woonwijk. Dit noemt men ‘social design’.

De Oosterbeekse kunstenaar Jan van IJzendoorn is opgeleid als beeldhouwer. Hij maakt veel beelden voor de openbare ruimte, voor tuinen, parken, pleinen of langs de weg. Vijf jaar geleden richtte hij Stichting Ruimte Denken op, een platform voor kunstenaars die ingeschakeld worden bij ruimtelijke processen. Zelf is hij als social designer actief in de Achterhoek, om een dorp te helpen alternatieven te vinden tegen de krimp. Dat dorp, Vragender, loopt leeg en van IJzendoorn zoekt naar mogelijkheden het dorp weer aantrekkelijk te maken voor nieuwe bewoners.

Over het proces van ‘social design in Vragender’ door Jan van IJzendoorn maakt filmmaker Gilles Frenken een drietal films. De eerste film zal dinsdagavond 5 april tijdens de KunstSoosAvond vertoond worden.

Op bijgevoegde foto staat Jan van IJzendoorn (rechts) in Vragender te praten met boer Jan Gebbink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *