KunstSoosAvond opening expositie Bram Groeneveld

When:
dinsdag 3 september 2019 @ 20:00 – 22:30
2019-09-03T20:00:00+02:00
2019-09-03T22:30:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- inclusief een kopje koffie of thee

‘Lachende Bloemen’
Tekeningen van Bram Groeneveld

Tekening van Bram Groeneveld: Ik ben een Bloem

Het is ons een genoegen om in betrekkelijk korte tijd opnieuw een tentoonstelling te maken van de inmiddels bij ArtEZ net afgestudeerde Bram Groeneveld. Immers een jaar geleden stelde hij ook al bij Kreek tentoon en hij was toen nog net een 3e jaars student. Het is alleszins opmerkelijk welke veranderingen zijn werk intussen heeft doorgemaakt. Net zo opmerkelijk als het is dat zijn werk tegelijkertijd heel standvastig en eigen blijft. Bram trekt z’n eigen spoor.

Heel kenmerkend aan de voorafgaande expositie is dat het werk zowel een soort lichtheid en tevens een zwaarte bezit. Het is landschappelijk, aards en stenig en heeft een bruut soort oerkracht. Maar een kracht waarop de mens nog nauwelijks invloed uitoefent. De mens verplaatst zich in dit landschap met een maanwagen en is oneindig op reis. De stenen vertegenwoordigen een concrete wereld waarin ze zijn, wat ze zijn. Hard en vaak ruw. En daar heeft menig mens het zo moeilijk mee. Een mens neemt z’n toevlucht graag tot een gedroomde wereld als ontsnappingsroute. Weg van het drukke, hectische en stressvolle moderne leven. De mensen gaan dan met een hoop fantasie en verbeelding z’n eigen wereld verzinnen.

Bram Groeneveld, een van de landschapstekeningen

Bram gebruikt ook zijn eigen fantasie en stelt zichzelf alsmaar de vraag wat wij hier in dit ondermaanse eigenlijk doen of zoeken? Die vraag is deels onschuldig en naïef, maar net zo goed spiritueel en heus. Er spreekt een grote zorg uit omdat de mens zich maar moeilijk goed kan verbinden met het universum en eigenlijk met alles wat hij zelf niet is. Welke rol vervult de mens hierin? Als er iets is wat intrinsiek hoort bij de kunst dan is het wel dat ze probeert alles te doorzien en bestudeert wat menselijkheid nou eigenlijk is. En als er nou iets is wat Bram nu een passend en bemoedigend cadeau vind voor de mens, dan is dat een bloem! De bloem versus de steen…

Het zal de mensen die zijn eerdere werk zagen onmiddellijk opvallen dat de zwaarte van het eerdere werk plaats heeft gemaakt voor iets heel lichts. Dat er voor de vaak wat volle- en donkere schilderijen, nu volop kleurige, opgewekte tekeningen voor in de plaats gekomen zijn. En in die tekeningen zit veel licht en hoop. Kom dat vooral met eigen ogen beleven!

Zoals te doen gebruikelijk op een opening gaan we in op de motieven van de kunstenaar en zullen er foto’s en video’s worden getoond met thema’s en voorbeelden van de dingen die hem inspireren.

De tentoonstelling is te bezichtigen in het cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek vanaf dinsdag 3 september t/m zaterdag 2 november tijdens de openingstijden.
U bent van harte uitgenodigd voor de opening op dinsdag 3 september om 20:00 uur. De deur is open om half 8. De entree bedraagt 4 euro p.p. ten behoeve van stichting Kreek.

Wil je de uitnodigingen over deze avonden per mail ontvangen? Meld je aan via de kunstpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *