Dinsdag 3 december: Kunstkoepelavond in Kreek: DE VERBEELDING VAN ONEINDIGHEID ARCHITECTURE OF INFINITY – CHRISTOPH SCHAUB

Click to view map
When:
dinsdag 3 december 2019 @ 20:00 – 22:30
2019-12-03T20:00:00+01:00
2019-12-03T22:30:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- inclusief een kopje koffie of thee

Aan het begin van de donkerste maand kijken we het eind van dit jaar al in de rug. Licht en donker spelen zo’n wezenlijke rol in de essentie van het leven en de fundamentele vraag wat ons beweegt. Wat is tijdelijk en wat is eeuwig? Kent eeuwigheid een eigen architectuur?
Tijdelijkheid en leeftijd zijn inherent aan elk object en wezen en, afhankelijk van iemands vooruitzichten, kunnen overstijgen naar oneindig. Hoe kan dit worden gedacht? Wat gaat er verder? Is het sublieme het ultieme?

Centraal op deze KunstKoepel avond staat de wonderschone documentaire van de Zwitserse filmmaker Christoph Schaub. Hij begint zijn persoonlijke reis door tijd en ruimte in zijn jeugd, toen zijn fascinatie begon voor heilige gebouwen (zoals kerken) en zijn verwondering over begin en einde. Een zoektocht die voert langs vragen over ruimte, licht, materialen en metafysica en de kracht van een plek.
Schaub beschouwt samen met de architecten Peter Zumthor, Peter Märkli en Álvaro Siza Vieira, de kunstenaars James Turrell en Cristina Iglesias en drummer virtuoos Jojo Mayer, de magie van heilige ruimtes, hier gedefinieerd als veel meer dan kerkgebouwen. Wie bezit spiritualiteit? Is een kunstenaar in staat om via de verbeelding dichtbij het oneindige te komen?
De film volgt het ‘spirituele leven’ in architectuur en beeldende kunst, maar ook in de natuur en tilt het letterlijk uit boven de grenzen van het denken. Een zwevende camera dompelt het publiek onder in beelden alsof je slaapwandelt en neemt ons mee op een sensuele en zinnenprikkelende reis door uitdijende en ontgrenzende ruimten. Een reis naar de oneindigheid van de sterrenhemel naar de diepten van de oceaan. Verleden en heden, oertijd en lichtjaren: het is er allemaal.

De nu lopende expositie van het werk van Jerome Symons is gratis te bezichtigen en loopt t/m zaterdag 1 februari tijdens onze openingstijden.

De deur is open om 19:30.

Het programma begint om 20:00 uur en heeft altijd een korte pauze. Entree is 4 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Elke 1e dinsdag van de maand organiseert stichting Kunstkoepel een avond voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. De onderwerpen die aan bod komen zijn zeer gevarieerd en hebben allen te maken met kunst in de breedste zin van het woord. Soms zijn ze filosofisch van aard, soms krijgt je via beeldmateriaal allerlei informatie en om de twee of drie maanden komt een kunstenaar aan het woord in samenhang met eigen werk dat op dat moment in Kreek geëxposeerd wordt.

De deur is open om 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en heeft altijd een korte pauze. Entree is € 4,- inclusief een kopje koffie of thee. Naderhand is er gelegenheid met een drankje wat na te praten.

Wil je de uitnodigingen over deze avonden per mail ontvangen? Meld je aan via de kunstpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *