Kunstroute: foto’s van Henk Moll

When:
zaterdag 2 juni 2018 @ 11:00 – zondag 3 juni 2018 @ 17:00
2018-06-02T11:00:00+02:00
2018-06-03T17:00:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
Free

Vanaf dinsdag 29 mei tot en met zondag 3 juni zijn er panoramafoto’s van Henk Moll te zien in Kreek.Zowel in de vitrinekasten in de winkelruimte, als in de expositieruimte kunt u zijn fotografisch werk bewonderen. Op de website van Moll vindt u zijn werk: http://www.henkmollfoto.nl/ Deze korte tentoonstelling wordt in Kreek gehouden wegens de kunstroute op zaterdag 2 en zondag 3 juni.

U kunt het werk bekijken van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni van 13:00 tot 17:00 uur en in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juni van 11:00 tot 17:00 uur. Op zaterdag en zondag is de kunstenaar aanwezig.

“Strand zoutvlakte Uyuni” Foto: Henk Moll

Henk Moll:

Fotograferen doe ik vanaf mijn jeugd. Zelf ontwikkelen en afdrukken hoorde vanaf het begin bij de magie van het fotograferen. Later kwam er een donkere kamer met vergroter en ook de camera werd stapsgewijs beter. Woonplaatsen en persoonlijke omstandigheden bepaalden de onderwerpen: in Nederland de landschappen en speciale omstandigheden, in Oost-Afrika de mensen op het platteland en groot wild natuurlijk, in Sri Lanka mensen, tempels en landschappen; in Indonesië mensen en landschappen met vulkanisme als extra; en in alle woonplaatsen de kinderen vanaf de geboorte. Dit alles meestal in zwart-wit, soms in dia’s en vanaf eind jaren 70 ook in kleurennegatief.
De digitale revolutie rond 2000 betekende afscheid van de vergroter, chemicaliën, schalen en het gele licht van de donkere kamer. Daarvoor in de plaats kwamen computerscherm en printer met de nieuwe mogelijkheid om zelf kleurenfoto’s te produceren.
De stap naar exposeren, gezamenlijk of individueel, bracht de noodzaak tot selectie en de mogelijkheid tot reflectie. Beide, selectie en reflectie, resulteren in het geleidelijk verschuiven van onderwerpen en afbeeldingen. Eerst was het de registratie van het bijzondere dat ik tegenkwam maar de selectie van deze onderwerpen wordt steeds meer geleid door een voorkeur voor vlakken met duidelijke grenslijnen en zich herhalende patronen in verschillende, afstekende kleuren. Deze vlakken en lijnen vind ik in landschappen, stads- en zeegezichten en in gebouwen, soms met mensen of dieren en soms zonder. De serie “Gelaagde Landschappen” is een resultaat van deze wijze van kijken en selecteren. Daarnaast biedt digitale bewerking de mogelijkheid om afbeeldingen te maken van een voorstelling die ik vooraf min of meer duidelijk in gedachten heb; de serie “Onwerkelijkheid” is het gevolg. Toespitsing dus op kijken en afbeelden, maar zonder beperkingen want daarvoor is de werkelijkheid te divers en te interessant.

Elk jaar is in de gemeente Renkum de kunstroute. In 2018 is Kreek weer deelnemende locatie van de kunstroute. Bekijk hier alle deelnemende kunstenaars: https://kunstroute-renkum.nl/kunstroute-2018.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *