KunstKoepel/SoosAvond – opening expositie Raph de Haas

Click to view map
When:
dinsdag 7 maart 2017 @ 20:00 – 23:59
2017-03-07T20:00:00+01:00
2017-03-07T23:59:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- incl. consumptie
Contact:
Jan van IJzendoorn en Flip Witte

Van 7 maart tot 30 april zijn er schilderijen te zien van Raph de Haas in cultuurcentrum Kreek in Oosterbeek.

Tijdens de opening op de KunstSoosAvond van de Kunstkoepel wordt deze Rotterdamse kunstenaar aan u voorgesteld. In een vraaggesprek met Raph zal worden ingegaan op zijn kunstenaarschap. Hij is tekenaar, schilder, illustrator, beeldhouwer, performer en theatervormgever; kortom een multitalent. Ook taal en poëzie zijn voor hem belangrijke bronnen. In zijn schilderijen zien we veel veranderlijke gestiek: metamorfoses van karakters, gezichten en houdingen. Meestal is er sprake van een centrale figuur die wordt weergegeven op een tekenachtige manier, ook al zijn de schilderijen heel schilderkunstig. Tekenen ziet Raph als mijmeren, het in gedachten verzonken zijn. Het werk is niet het resultaat van vooropgezet denken. Eerder is het andersom: van de kwast of de pen en via de hand gaat het heel direct en vloeiend naar het hoofd en niks is vooropgezet. Het liefst wil hij het gevoel hebben dat het werk zichzelf gemaakt heeft.

‘Raph de Haas behoort tot die kunstenaars die in hun werk eigenlijk dichter zijn. Zoals gedichten kunnen gaan werken bij herhaaldelijk lezen, zo kunnen zijn werken toegang verschaffen bij intensief gebruik. Kijk maar, er staat wat er staat. Maar wat staat daar?’

Na de pauze wordt vooral de poëzie van het leven zelf onder de loep genomen. Dat zal vooral het geval zijn via de Russische schrijver Venedict Yerofeyev en het verfilmde pseudo autobiografische werk ‘From Moscow to Petushki’.

De deuren openen dinsdag 7 maart om 20.00 uur, de opening van de expositie is om 20.30 uur. Toegangsprijs is 4 euro, waarbij een drankje is inbegrepen. U bent van harte welkom.

Cultuurcentrum Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek

http://www.kreekoosterbeek.nl/kunstkoepel

https://www.raphdehaas.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *