Kunstkoepelavond – Concertzaal en RAM

Click to view map
When:
dinsdag 6 september 2016 @ 20:00 – 23:59
2016-09-06T20:00:00+02:00
2016-09-06T23:59:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- incl. consumptie
Contact:
Jan van IJzendoorn

Dinsdag 6 september, de KunstSoosAvond in Kreek over ‘de Concertzaal’ en het beeld RAM.

De vernieuwde Concertzaal Oosterbeek heeft een nieuwe naam: EventTheater CO. Want het uit 1886 daterende gebouw bestaat namelijk uit meer dan alleen een de historische concertzaal. Het heeft ook een Theatercafé de Klikspaan en een Rijnzaal. Daarom is er gekozen voor de alles omvattende naam: EventTheater CO. En met de toevoeging CO blijft de verbinding met de Concertzaal Oosterbeek bestaan, want daar zijn we trots op.

EventTheater Concertzaal Oosterbeek biedt meer dan alleen de mogelijkheden van het gebruik van de concertzaal. De ruimtes zijn geschikt en faciliterend voor grote en kleine activiteiten voor zowel de zakelijke doeleinden als voor particulieren.

Ooit in 1867 kocht de schrijver en kunstmecenas Johannes Kneppelhout midden in het dorp een stukje grond en liet daarop een atelier met koffiekamer bouwen.  Vele kunstenaars bezochten in die tijd Oosterbeek. Later werd het atelier omgebouwd tot concertzaal en verenigingsgebouw.

De Concertzaal had Kneppelhout speciaal bestemd voor de violist Jan de Graan. Helaas stierf deze getalenteerde jongen vroeg, nog voordat hij er had kunnen optreden. In zijn testament heeft Kneppelhout de concertzaal vermaakt aan de gemeente.

Jan van Hooijdonk heeft nu sinds een paar jaar de leiding over de Concertzaal. Op de komende KunstKoepelavond zal Jan ons het een en ander vertellen over de toekomstplannen en over de gedaanteveranderingen die er recent tot stand zijn gekomen.

Jurgen Uffink komt ons iets vertellen over zijn succesvolle deelname aan de Nederlandse versie van het creatieve Burning Man festival in Kootwijk dat in juli plaatsvond. Het thema is: “Where the Sheep Sleep”. Als jongste DOS ateliergebruiker aan de Talsmalaan bouwde hij een RAM beeld als een sociale plastiek.

Ook tonen wij iets van het oorspronkelijke evenement dat jaarlijks wordt gehouden in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten.

Kreek is dinsdagavond open vanaf 20.00 uur en de Soos start om 20.30 uur.

Adres: Weverstraat 24, Oosterbeek.

Toegangsprijs is 4 euro waarbij een drankje is inbegrepen.

De KunstSoosAvonden worden georganiseerd door Stichting KunstKoepel.

U bent van harte welkom!

 

De expositie met werk van Frans Klerkx is deze maand nog voor het laatst te zien en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13 tot 17 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *