Kunstkoepelavond

Click to view map
When:
dinsdag 4 april 2017 @ 20:00 – 23:45
2017-04-04T20:00:00+02:00
2017-04-04T23:45:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- incl 1 consumptie

In cultureel centrum ‘Kreek’ in de Weverstraat in Oosterbeek is er iedere eerste dinsdag van de maand een KunstSoosAvond, waarin het publiek uitgenodigd wordt om kunstenaars en makers te ontmoeten en hen ook vragen te stellen. Dinsdag de 4e april komt filmmaker Maurice van Brummelen namens Plaatsmaken 11 van de 16 films laten zien, de meeste in de korte versie van 3 minuten, maar ook enkele van 12 minuten. Hij zal vragen kunnen beantwoorden en kunnen vertellen wat hij wel en niet heeft opgenomen.

Productiehuis en Galerie ‘Plaatsmaken’ is twee jaar geleden begonnen met het maken van een serie korte films over kunstenaars uit Arnhem en omgeving. In totaal zijn er 16 van dit soort portretten gemaakt onder de titel ‘Oogmerk’. Ze zijn veelal gefilmd in de ateliers van de kunstenaars wanneer ze daar aan het werk waren. Inge Pollet nam interviews af en Maurice van Brummelen deed het camerawerk en het geluid. Van Brummelen draaide in fraaie, strakke kaders en monteerde de portretten tot films van 12 minuten. Van ieder portret maakte hij ook een sterk verkorte versie van 3 minuten.

De gekozen portretten zijn van heel diverse kunstenaars; het zijn schilders, tekenaars, beeldhouwers, twee fotografen, een textielkunstenaar en kunstenaars die ruimtelijk werken. Hun namen zijn Erik Odijk, Anya Janssen, Rob Voerman, Alphons ter Avest, Kinke Kooi, Roland Schimmel, Seet van Hout, Dorian Hiethaar, Jaap Kroneman, Louise te Poele en Rob Sweere.

Plaatsmaken is al ruim 30 jaar een centrum van kunst in Arnhem. Het huisde heel lang in de Emmastraat in het Spijkerkwartier en sinds ruim 5 jaar in het grote pand naast de molen op de Klarendalseweg. Plaatsmaken is vooral een galerie en een grafisch atelier waar kunstenaars al dan niet met assistentie kunnen werken. In Plaatsmaken is een grote know how over allerlei soorten van grafiek en fotografische technieken. Allerlei instrumenten, drukpersen en materialen zijn er aanwezig. Ook is er een doka. Daarnaast zijn er moderne digitale faciliteiten voor het bewerken van foto’s en het printen van foto’s op groot formaat. Maurice van Brummelen werkt voor tal van kunstenaars en filmmakers als cameraman of editor en maakt daarnaast de kunstenaarsportretten.

Kreek is op 4 april geopend vanaf 20.00 uur en de filmvoorstelling begint om 20.30 uur. Het adres is Weverstraat 24 in Oosterbeek. U kunt hier ook de expositie zien met zeer fraaie, grafisch aandoende schilderijen van de Rotterdamse kunstenaar Raph de Haas. Deze tentoonstelling is nog tot eind april te zien. De KunstSoosAvonden worden georganiseerd door Stichting KunstKoepel i.s.m. Kreek. De entree kost 4 euro waarbij een drankje is inbegrepen. U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *