Kunstkoepelavond: opening Expositie van Beatrijs van den Bos en Marianne Horsman-Wagener

Click to view map
When:
dinsdag 6 november 2018 @ 20:00 – 22:30
2018-11-06T20:00:00+01:00
2018-11-06T22:30:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- inclusief een kopje koffie of thee

Kunstkoepelavond: dinsdag 6 november: opening Expositie van Beatrijs van den Bos en Marianne Horsman-Wagener

Expositie “Tronies” van 6 november 2018 t/m 2 februari 2019
Tekeningen en schilderijen van Beatrijs van den Bos & keramiek van Marianne Horsman-Wagener

Beatrijs van den Bos in haar atelier

Vanaf dinsdagavond 6 november, op de gebruikelijke Kunstkoepelavond op de eerste dinsdag van de maand, zal in de grote ruimte in Kreek een nieuwe expositie met tekeningen en schilderijen te zien zijn van Beatrijs van den Bos uit Oosterbeek.

In de vitrine worden tevens keramieken beeldjes getoond van Marianne Horsman-Wagener uit Doorwerth. Traditiegetrouw worden beide kunstenaars tijdens de kunstkoepelavond geïnterviewd en zal er gelegenheid zijn om verder met de makers in gesprek te gaan. Verder wordt er filmmateriaal vertoond waarin de idee van tronies en sprekende koppen uit de verf komt. Van de buikspreker tot bijvoorbeeld robots die menselijke emoties oproepen en dienstbaar zijn om eenzaamheid te bestrijden. Achter tronies gaat veel schuil. Veel ziele roerselen, veel geheimen en veel kwetsbaars.

Beatrijs van den Bos heeft van 1979 – 1984 grafische vormgeving gestudeerd bij Artez in Arnhem. Ze werkte jaren mee aan het illustreren van vele tijdschriften, o.a. de Opzij. Hier deed ze een strakke werkdiscipline op; eigen aan het werken in opdracht met de altijd op de loer liggende ‘deadlines’. Na een periode van 20 jaar besloot ze vrijer te gaan werken. Beatrijs ging een schrijfopleiding volgen en begon eigen verhalen te vertellen en die te illustreren. Fictie, fabels en sprookjes komen aan bod, maar ook haar eigen dagboeknotities leveren stof tot inspiratie. Soms lopen in deze verhalen realiteit en fantasie dwars door elkaar heen. Graag wil ze met haar verhalen als het ware diepere lagen als levenswijsheden aanboren en vastleggen.

Poppenkastpoppen, verzameling van J. Hendriksen

In Kreek zijn de komende drie maanden een grote hoeveelheid kleine, van realistische tot sprookjesachtige portretten te zien. Zelf noemt Beatrijs dit ‘Tronies’. Al in de 17e eeuw noemde men fantasievolle boertige koppen Tronies. Rembrandt, van Ostade, Brouwers en al daarvoor Leonardo Da Vinci, wie kent ze niet? Exclusief in deze tentoonstelling zijn de nagetekende poppenkastpoppen die met de bijpassende voorbeelden geëxposeerd worden. De poppen komen uit de verzameling van echtgenoot Jeroen Hendriksen die ze al jarenlang verzamelt. Bij menigeen zullen deze poppen wel jeugdherinneringen oproepen.

De beeldjes van Marianne Horsman, fantasievolle handgevormde geglazuurde objecten, passen wonderlijk goed bij deze poppenkastpoppen en ze zijn te zien in elkaars nabijheid in de twee vitrines. Op verzoek van Frans Klerkx van stichting Kunstkoepel heeft Marianne de afgelopen maanden gewerkt aan nieuw werk. Dat maakt nieuwsgierig!

De tentoonstelling is te bezichtigen in het cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek vanaf dinsdag 6 november t/m zaterdag 2 februari tijdens de openingstijden. N.B. Kreek is gesloten van 24 december t/m 1 januari
U bent van harte uitgenodigd voor de opening op dinsdag 6 november om 20:00 uur. De deur is open om half 8. De entree bedraagt 4 euro p.p. ten behoeve van stichting Kreek.
Locatie:
Cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek
Datum: dinsdag 6 november
Tijd: De deur is open om 19:30. Het programma begint om 20:00 uur en heeft altijd een korte pauze.
Kosten: 4 euro p.p. inclusief een kopje koffie of thee.
Openingstijden om de tentoonstelling te bezoeken: van dinsdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur en tijdens activiteiten
Meer informatie: www.kreekoosterbeek.nl

Elke 1e dinsdag van de maand is er Kunstkoepelavond. Dan komt op de een of andere manier een kunstenaar, kunststroming of onderwerp aan bod wat verdieping geeft in of bij het kijken naar kunst. Regelmatig wordt de expositie in Kreek ook vervangen en zijn er tijdens deze avonden gesprekken met de kunstenaars van het nieuwe werk. Veel plezier. Dit is de korte omschrijving. Meestal komt er (kort ) voor de avond een uitgebreider stuk over het onderwerp op de site. Maar dit bericht is er ter aankondiging van de avonden.

De deur is open om 19:30. Het programma begint om 20:00 uur en heeft altijd een korte pauze. Entree is 4 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *